Dağcıların zorlu vadi yolculuğu

Dağcıların zorlu vadi yolculuğu

Uludağ'ın en zor parkurlarından Karagöldere Vadisi'ni ekipmanlarıyla geçen 10 dağcı, etkinliği vücutlarına bağladıkları küçük kameralarla görüntüledi- Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı Şentürk:"Arkadaşlarımızla bölgeye ulaştıktan sonra bir gece vadide konakl

BURSA (AA) - MİRAÇ KAYA - Uludağ Dağcılık Kulübü ile Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyelerinden oluşan bir grup, Uludağ'ın en zor olan parkurlarından Karagöldere Vadisi'nde teknik ekipmanlarıyla geçişlerini, vücutlarına bağladıkları küçük kameralarla görüntüledi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bölge insanı tarafından "Karagöl Merdiveni" adıyla bilinen 4,5 kilometre uzunluğundaki vadi, özellikle 900 metrelik inişiyle dağcılar için Uludağ'daki en zor parkurlardan biri olarak tanımlanıyor.

Halat ve teknik ekipmanları bulunan 10 dağcının bu parkuru ve dip bölümündeki 1 metre derinliğe sahip suyu geçme mücadelesi, ekibin vücutlarındaki kameralara yansıdı. Görüntülere, dağcıların zaman zaman eğlenceli anlar yaşadığı da dikkati çekti. 

Etkinliğe katılan Uludağ Dağcılık Kulübü Başkanı İsmet Şentürk, Uludağ'daki Kara Göl'ün alt bölümünde başlayan Karagöldere Vadisi'nin doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Vadiye ulaşmak için bir süre ormanlık alanda yürüdüklerini belirten Şentürk, şöyle konuştu:

"İstanbul'dan Kanyon ve Doğa Sporları Derneği üyelerinden oluşan 5 kişi ile Uludağ Dağcılık Kulübü'nden 5 kişi olmak üzere 10 kişilik ekiple Karagöldere Vadisi'ne girdik. Vadi bir dere olarak başlıyor ama ilerleyen bölümlerinde çok ciddi sert düşüşler var. Arkadaşlarımızla bölgeye ulaştıktan sonra bir gece vadide konakladık. Vadide yatıp uyumak için neredeyse hiç yer yok. Çok yüksek ve dik şelaleler var. Muhteşem güzellikleri barındıran bu vadiyi ilk bizim görüntülediğimizi söyleyebilirim. Bu güzelliklerin hem tanıtımını yapmak istiyoruz hem de doğa sporlarıyla uğraşanlar için ekstrem parkurların oluşturulmasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz."

Uludağ'daki vadilerin giriş ve çıkış bölümleri olduğunu anlatan Şentürk, bölgeden bazı vatandaşların balık tutmak için buralara geldiğini ancak önemli bölümleri teknik donanım ve deneyime sahip kişilerin geçebileceğini sözlerine ekledi.

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı