Dağcılar Anamas'ta buluştu

Dağcılar Anamas'ta buluştu

Anamas Dağı'nda bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilen Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ETUDOSD) Dedegöl Dağcılık Şenliği, Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin 145 dağcı ile doğa severi bir araya getirdi.

Şenlik kapsamında 1735 metre rakımlı Isparta sınırlarındaki Melikler Yaylası'nda buluşan 29 dağcılık kulübü üyesi 2 bin 145 dağcı ve doğa severe, burada kurulan kampta yemek ikram edildi. Geceyi kamp alanındaki çadırlarda geçiren dağcılar, saat 03.15'te 2 bin 998 metre rakımlı zorlu Anamas Dağı tırmanışına başladı.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve yoğun sis nedeniyle bazı dağcılar, 2 bin 200 metrede verilen molanın ardından geri dönmek zorunda kaldı. Dağcılar, 4 saat süren tırmanışın ardından dağın zirvesi olan Dedegöl'e ulaştı. Zirvede Türk bayrağı ve kulüplerine ait flamaları açan dağcılar, bir süre dinlendikten sonra tırmanışı sorunsuz tamamladı.

ETUDOSD Yönetim Kurulu üyesi Abdurrahman Sinap, bu yıl 20'ncisini düzenledikleri Dedegöl Dağcılık Şenliği'ne Türkiye'nin birçok ilinden sporcu ve doğa severin katıldığını söyledi.

Bu yıl en yüksek katılıma ulaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Sinap, "Dağcılar ve doğa severleri Dedegöl eteklerinde buluşturarak, hem doğa sevgisi ve çevre bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlıyor hem de ilimizde dağcılığın gelişimine öncülük yapıyoruz." dedi.

Sinap, şenliğe desteklerinden dolayı Isparta Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Yenişarbademli Kaymakamlığına teşekkür etti.

Tırmanışa katılan Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı da zirveye çıkarken Beyşehir Gölü’nün doğal güzelliğine farklı açıdan tanıklık etme imkanı bulduklarını ifade etti.

Şenliğin, katılımcılara kent yaşamından uzaklaşıp doğa ile baş başa kalma imkanı sunduğunu vurgulayan Büyükkafalı, "Topluluk olarak ilçemizin simgesi Anamas Dağı’nın, Isparta tarafındaki kesiminden tırmanırken buradaki doğal güzellikleri yaşamak, doğayla iç içe olmak gerçekten çok keyifliydi." ifadelerini kullandı.