DAEŞ'ten temizlenen bölgelere dönüşler sürüyor

DAEŞ'ten temizlenen bölgelere dönüşler sürüyor

Kerkük'teki binlerce Irak'lı sığınmacı, terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen Salahaddin vilayetindeki evlerine döndü

KERKÜK (AA) - Irak'ta 15 bin civarında Iraklı sığınmacının terör örgütü DAEŞ'ten temizlendiği açıklanan Salahaddin vilayetinin farklı bölgelerine döndüğü belirtildi.

Salahaddin Vali Danışmanı Ammar Cuani AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bugün Salahaddin'e geri dönenlerin sayısı 15 bini buluyor. Sığınmacılar Tirkit kenti, Beyci ilçesi, Dor ve Huccac nahiyelerinde bulunan evlerine gidiyor'' dedi.

Bölgeleri DAEŞ'ten temizlenen ailelerin evlerine dönmek istediğini belirten Cuani, "Aileler, sadece tahsis edilen otobüslerle değil kendi arabalarıyla da dönüyorlar. Çünkü artık sığınmacı hayatı yaşamak istemiyorlar" şeklinde konuştu. 

Kerkük Göç ve Göçmenler Müdürü Ammar Sabah da sığınmacıların Ulaştırma Bakanlığı tarafından tahsis edilen otobüslerle evlerine gönderildiğini ifade ederek, "Dönenlerin en büyük sıkıntısı altyapının tahrip edilmesi nedeniyle hizmetin olmamasıdır. Bu anlamda merkezi hükümetin büyük sorumluluğu var. Uluslararası yardım kuruluşlarının da destek vermesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Huccac nahiyesine dönen sığınmacılardan Muhammet Ali, ''Bugün evimize döndüğümüz için çok mutluyuz. Bir yıldır evimizden ve memleketimizden uzaktık. Dönen akrabalar bizi arayıp memleket güvenli dedi. Biz de döndük. Bölgemiz şu an çok güvenli" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı