DAEŞ'in Sincar saldırısının 2'nci yılı

DAEŞ'in Sincar saldırısının 2'nci yılı

Irak'ta DAEŞ'in iki yıl önce kaçırdığı 3 bin 764 Ezidi'den halen haber alınamıyor

ERBİL (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ tarafından iki yıl önce kaçırılan 3 bin 764 Ezidi'den halen haber alınamadığı bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Vakıflar Bakanlığı Ezidi İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, DAEŞ'in 2014'te Sincar'a yönelik saldırısında 3 bin 538'i kadın ve çocuk, 6 bin 404 Ezidi'yi kaçırdığı ifade edildi.

Açıklamada, kaçırılan 2 bin 640 kişinin kurtarıldığı, 3 bin 764'ünün ise halen örgütün elinde bulunduğu belirtildi. Saldırılarda ayrıca DAEŞ'in bin 200 Ezidi'yi öldürdüğü ve rehin aldığı Ezidi kadınları pazarladığı aktarıldı.

DAEŞ'in Sincar'a yönelik saldırıları sonucu 340 bin sivilin IKBY'nin başka illeriyle Türkiye ve Suriye'ye kaçtığı ifade edilen açıklamada, örgütün Ezidilere ait 64 mezar ve ibadethaneyi yıktığı, kontrol altına aldığı bölgeleri de yağmaladığı kaydedildi.

Haziran 2014'te Musul kentini ele geçiren DAEŞ, 3 Ağustos 2014'te Ezidilerin çoğunlukla yaşadığı Sincar ilçesine saldırı düzenleyerek çok sayıda erkek Ezidi'yi öldürmüş, kadınları ise rehin almıştı.

IKBY'ye bağlı Peşmerge güçleri Kasım 2015'te Sincar'ı geri almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :