Daeş'in Libya'da Etiyopyalı Hristiyanları İnfaz Ettiği İddiası

Daeş'in Libya'da Etiyopyalı Hristiyanları İnfaz Ettiği İddiası

DAEŞ, Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan'ın infazına ait olduğu öne sürülen video görüntüsü yayımladı

Terör örgütü DAEŞ, Libya'da Etipyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan'ın infazına ait olduğu iddia edilen video görüntüsünü yayımladı.

Görüntüde DAEŞ üyesi bir kişi, Fizan ve Berka'da silahla infaz edilen Hristiyanların arkasında tüfeğiyle durarak, "Müslümanların kanı döküldükçe size barış yok. Savaşımız hakla batıl, İslam'la küfür arasında" ifadesini kullanıyor.

İnternette yayınlanan görüntüde ayrıca infaz edilen "Hristiyanlar", "Fizan ve Berka'da Etiyopya kilisesine bağlı savaşan haçlı tebaası" olarak adlandırılıyor.

Etiyopya Hükümet Sözcüsü Rıdvan Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ'in Etiyopyalı olduğu öne sürülen Hristiyanları infaz etmesini kınadı.

"Etiyopya vatandaşı olsun ya da olmasın masum insanları hedef alan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu korkakça bir saldırı ve insanlık suçudur" diyen Rıdvan, Libya'da yaşayan Etiyopyalı vatandaşlara en yakın diplomatik temsilciliklerle irtibata geçmeleri ve ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Rıdvan, diplomatik çevreler aracılığıyla söz konusu haberin doğru olup olmadığına dair yoğun temas yürüttüklerini kaydetti.

Öte yandan, Libya'da Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi Hükümeti'ne bağlı Milli Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Tarık el-Ceruşi de örgütün infaz eylemini kınadı. 

Ceruşi, "Bu eylem sadece Libya'ya değil, tüm dünyaya radikal örgütlerin tehlikesini gösteren apaçık bir mesajdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Libya'da 12 Şubat 2015'te kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin DAEŞ militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler de 16 Şubat'ta yayınlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı