DAEŞ'in Ezidilere yönelik saldırısının 1'inci yılı

DAEŞ'in Ezidilere yönelik saldırısının 1'inci yılı

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ellwood:

LONDRA (AA) - İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, DAEŞ'in Sincar (Şengal) saldırılarının 1. yılı çerçevesinde, ülkesinin, "Hem Irak hem de Suriye'deki toplulukların yaşamlarına tehdit oluşturan DAEŞ terörist belasını bitirmeye kararlı" olduğunu bildirdi.

Ellwood, DAEŞ'in Sincar ilçesindeki Ezidilere yönelik saldırılarının 1'inci yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

İngiliz diplomat, İngiliz güvenlik güçleri ile yardım çalışanlarının, geçen yıl DAEŞ'in elinde ızdırap çeken masum sivillere hayat kurtarıcı insani yardımın ulaştırılmasında önemli rol oynadığını hatırlatarak, "DAEŞ'in zehirli ideolojisiyle mücadele için tasarlanan 63 uluslu koalisyonun parçası olarak, gaddar teröristler tarafından zulme uğrayanları korumaya devam edeceğiz" dedi.

Ellwood, "İslami aşırılıkla mücadele için yapılması gereken daha birçok şey olduğunu biliyoruz. Hiçbir şüpheniz olmasın. Hem Irak hem de Suriye'deki toplulukların yaşamlarına tehdit oluşturan DAEŞ terörist belasını bitirmeye kararlıyız. DAEŞ'i bitirmek için zaman ve sabır gerekli ancak bu bizim kazanmamız gereken bir mücadele" diye konuştu.

DAEŞ, 3 Ağustos 2014'te Musul'un Şengal ilçesine saldırmış, bunun üzerine binlerce Ezidi, Sincar Dağı'na sığınmıştı. Günlerce Sincar Dağı'na sığınan Ezidilere havadan insani yardım yapılmıştı. Ezidilerin önemli bir kısmı daha sonra açılan güvenli koridordan Duhok'a götürülmüştü. Bu kaçış, "Ezidi dramı" olarak dünyanın dikkatini çekmişti. DAEŞ'in Şengal saldırısında en az 5 bin Ezidiyi alıkoyduğu belirtilmişti. Bu Ezidilerin bir kısmı daha sonra örgütçe serbest bırakılmıştı. Ancak serbest bırakılanların daha çok engelli ve yaşlı olmaları dikkati çekmişti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı