Daeş'in Etiyopyalı Hristiyan İşçileri Katletmesi

Daeş'in Etiyopyalı Hristiyan İşçileri Katletmesi

Libya'daki Tobruk Hükümeti Başbakanı Seni:

Libya'daki Tobruk Hükümeti Başbakanı Abdullah es-Seni, Etiyopyalı olduğu belirtilen işçilerin terör örgütü DAEŞ tarafından katledilmesini kınadı. 

Seni, Beyda kentinde yaptığı basın toplantısında, "Yaklaşık 30 Etiyopyalıyı hedef alan bu saldırıyı kınıyor, Etiyopya hükümetine ve kurbanların ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

 "Bu menfur saldırı, ne İslam dinini ne değerlerini ne de Libya toplumunun gelenek ve göreneklerini temsil etmektedir" ifadesini kullanan Seni, terör örgütü DAEŞ'in eylemleri karşısında sessiz kalan uluslararası teşkilatlar ve insan hakları kuruluşlarını da eleştirdi. 

Seni, uluslararası toplumdan, terörle mücadelede üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek, Libya hükümeti ve ordusuna gereken desteği vermesini istedi.  

Terör örgütü DAEŞ, Libya'da Etiyopyalı olduklarını açıkladığı bir grup Hristiyan işçinin katledildiğini gösteren video görüntüsünü yayımlamıştı. Görüntüde, DAEŞ militanlarının 15 işçiyi Libya'nın güneybatısında yer alan Fizan bölgesinde makineli tüfeklerle, 12 işçiyi ise ülkenin doğusunda bulunan Berka bölgesinde bıçaklarla katlettiği gözlemleniyor. Libya'da 12 Şubat 2015'te kaçırılan 21 Mısırlı Kıpti'nin DAEŞ militanları tarafından infaz edildiğine dair görüntüler de 16 Şubat'ta yayınlanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı