DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" Operasyonu

DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" Operasyonu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (1)- "Bizim, Suriye'deki herhangi bir toprak parçasını yönetmek gibi bir derdimiz yok. Bizim bir numaralı meselemiz, Türkiye'ye karşı Suriye'den kaynaklanan terörü ortadan kaldırmak, ikinci meselemiz de Suriye'nin toprak büt

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim, Suriye'deki herhangi bir toprak parçasını yönetmek gibi bir derdimiz yok. Bizim bir numaralı meselemiz, Türkiye'ye karşı Suriye'den kaynaklanan terörü ortadan kaldırmak, ikinci meselemiz de Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. İnşallah Cerablus operasyonu kararlı, hızlı, ani ve sonuç alıcı bir operasyon olarak tamamlanacaktır." dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde Parlamentolararası Kudüs Platformu üyelerini kabul etti.

Kurtulmuş, kabulünde, DAEŞ'e yönelik "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada, hem sınır dışından hem içeriden Türkiye'ye canlı bombalarla saldırıda bulunan bu terör örgütlerinin tehdidini ortadan kaldırmak için Cerablus'ta operasyon başlatıldığını anımsattı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 15 saat içerisinde Cerablus'un, Suriyeli ılımlı muhalefetin eline geçtiğini belirterek, "Türkiye, Suriye'nin kuzey bölgesinden kendisine gelecek olan her türlü saldırıyı önlemekte kararlıdır. Oradan bütün terör örgütlerini süpüreceğiz ve Türkiye'ye bir tehdit oluşturmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bunu yaparken de Türkiye, uluslararası hukuka saygılı bir şekilde, uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanmıştır." dedi.

"Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bizim, Suriye'deki herhangi bir toprak parçasını yönetmek gibi bir derdimiz yok. Bizim bir numaralı meselemiz, Türkiye'ye karşı Suriye'den kaynaklanan terörü ortadan kaldırmak, ikinci meselemiz de Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. İnşallah Cerablus operasyonu kararlı, hızlı, ani ve sonuç alıcı bir operasyon olarak tamamlanacaktır. Ben en kısa zamanda da Suriye'de de, Suriye halkının istediği istikamette bir barışın sağlanmasını temenni ediyorum. Suriye'de artık vekalet savaşlarının sonuna gelinmiştir. Bundan sonra bütün uluslararası camianın esas amacı, Suriye halkının adil, kalıcı bir şekilde bütün toplumsal kesimlerin temsil edildiği bir barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :