'DAEŞ ortaya çıktı, Esed rejiminin suçları unutuldu'

'DAEŞ ortaya çıktı, Esed rejiminin suçları unutuldu'

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği: - "Eğer terör örgütü DAEŞ ön planda olmasaydı, Beşşar Esed'in Halep başta olmak üzere Suriye'nin diğer bölgelerinde kendi halkına yaptığı tüm katliam, savaş suçları ve abluka altına alıp, aç bırakm

SÜLEYMANİYE (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, terör örgütü DAEŞ nedeniyle dünya kamuoyunun Suriye rejiminin işlediği suçları kabul eder hale geldiğini belirtti.

Karadaği, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eğer terör örgütü DAEŞ ön planda olmasaydı, Beşşar Esed'in Halep başta olmak üzere Suriye'nin diğer bölgelerinde kendi halkına yaptığı tüm katliam, savaş suçları ve abluka altına alıp, aç bırakma taktikleri bir soykırım olarak kabul edilecekti" dedi.

"Ancak DAEŞ'in ortaya çıkması sebebiyle uluslararası toplumlar Esed'in işlediği suçlara ses çıkarmıyor" diyen Karadaği, normal şartlarda Birleşmiş Milletler nezdinde soykırım olarak tabir edilecek suçların Suriye rejimi tarafından işlendiğini ifade etti.

Karadaği, terör örgütü DAEŞ'in Suriye'deki varlığının rejimin yararına olduğunu vurgulayarak, "DAEŞ'in oluşturduğu algıdan dolayı, Esed'in her gün işlediği suçlar ve katliamı artık kimse hatırlamaz oldu. Bu örgütten dolayı herkes Esed'in yaptıklarını unuttu" şeklinde konuştu.

- "Rusya, Suriye'de İsrail'i tehlikeye sokmayacak değişim peşinde"

Hizbullah ve İran'ın Suriye'de kendi menfaatlerinin gerçekleşmesinden yana olduğunu kaydeden Karadaği şunları kaydetti:

"Suriye rejimine destek olup, oradaki değişimlerin kendi çıkarları doğrultusunda meydana gelmesini isteyen taraf İran ve Hizbullah'tır. Rusya'nın da bu krize müdahil olması normal bir durum değil. Rusya, Suriye'de İsrail'i tehlikeye sokmayacak ve çıkarlarını zedelemeyecek bir değişimin peşinde."

"Terör örgütü DAEŞ'ten dolayı tüm dünya Suriye Rejimi Esed'in her gün halkına yaptığı katliam ve savaş suçlarını unutup, zulmünü kabul eder hale geldi" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :