Curling Federasyonu ilk toplantısını yaptı

Curling Federasyonu ilk toplantısını yaptı

Buz Pateni Federasyonu bünyesinde yer alan curling sporunun, bağımsız olarak yapılanmasıyla kurulan Curling Federasyonunun yönetim kurulu, ilk toplantısını Erzurum'da yaptı


ERZURUM (AA) - Türkiye'de daha önce Buz Pateni Federasyonu çatısı altına yer alan curling sporunun, bağımsız olarak yapılanmasıyla oluşturulan Curling Federasyonunun ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

Kenan Sebin başkanlığında oluşturulan Türkiye Curling Federasyonu Yönetim Kurulu, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Şebin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon yönetimi olarak ilk toplantılarında, logonun belirlenmesi, alt kurulların oluşturulması gibi kararlara imza attıklarını belirtti.

Bundan sonraki gündemlerinde milli takımlar antrenörlüğü ve faaliyet takviminin oluşturulması ile belli bir planlamayla il temsilciliklerinin atanması gibi işlerin olduğunu ifade eden Sebin, şunları kaydetti:

"Yurt dışındaki seminerlere antrenörlerimizin gönderilmesiyle ilgili kararlar alacağız. Daha sonra il temsilcilerinin atanması var. Türkiye'nin her yerinde tesis olmadığı için bir tesis planlamamız olacak. Türkiye'de hangi illere öncelik verileceği yönünde kararlarımız olacak. Özellikle Kocaeli, Erzurum, İzmir illerinde il temsilciliği atamamız gerekiyor. Lig tarihlerinin belirlenmesine yönelik kararlarımız olacak. Kurslar belirlenecek. Milli takıma malzeme yardımıyla ilgili alınacak kararlar var. Kulüplere malzeme yardımıyla ilgili kararların alınması lazım ve okullar liginin oluşması gündemimizde olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :