Cüneyt Çakır'ın rahatsızlığı

Cüneyt Çakır'ın rahatsızlığı

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Yorgancıoğlu:

ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, Cüneyt Çakır'ın rahatsızlığının ortaya çıkma oranının çok düşük olduğunu söyledi. 

Yorgancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çakır'ın rahatsızlığının pnömotoraks olarak adlandırıldığını hatırlatarak, "Bu çok sık beklenen bir rahatsızlık değil. Oran vermek gerekirse de çok düşük bir oran olduğunu düşünüyorum. Pnömotoraks yani hava kistlerinin patlaması sonucu göğüs boşluğunda hava toplanması rahatsızlığı altta yatan bir akciğer sorunu varsa yaşanabilecek bir sorundur" dedi. 

Pnömotoraks rahatsızlığının önceden bir belirtisi olmadığına dikkati çeken Yorgancıoğlu, rahatsızlığının çok ani nefes darlığı ve göğüs daralması şeklinde ortaya çıktığını anlatarak, "Rahatsızlığı önceden tahmin etmek mümkün değil. Bilgisayarlı tomografi çektirmek gerekiyor ki bunu da tüm insanlara yapmak mümkün değil. Spor yaparken, ağır kaldırırken, ıkınırken yani kendinizi zorladığınız zaman bu tür rahatsızlıklar yaşanabilir ve akciğerde yırtılmaya sebep olabilir. Altta yatan bir akciğer kisti varsa, bu rahatsızlığı yaşama şansı yükseliyor" diye konuştu.

 

- "Akciğer zarını yapıştırıcı yöntemler var"

Yorgancıoğlu, pnömotoraks rahatsızlığının daha çok uzun ve ince vücut yapısına sahip kişilerde yaşandığını kaydetti.

Bu tarz vücut yapısına sahip insanların biraz daha dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, "Hava kisti olan kişilerde akciğer zarını yapıştırıcı yöntemlerimiz var. Tedavide bu yapıştırma yöntemini uyguluyoruz ve oraya hava kaçmasını engelliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı