CÜNEYT ARKIN: SIRA BİZE GELİYOR!

CÜNEYT ARKIN: SIRA BİZE GELİYOR!

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Yılmaz Köksal, 76 yaşında hayata veda etti. Bugüne kadar yüzlerce filmde oynayan Köksal, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Kırşehir doğumlu olan Yılmaz Köksal, sanata daha küçük yaşlarda merak salmış ve ilköğretimini tamamlayarak geldiği İstanbul'da Tophane Sanat Enstitüsü'nde eğitim görmüştür. Sinemaya yine kendisi gibi efsane isimlerden olan Orhan Kemal'in Murtaza adlı eserinin sinemaya uyarlanmasıyla adım atan Yılmaz Köksal, "Dubara" rolüyle de Türk izleyicinin büyük beğenisini kazanmıştır. Uzun süre ikinci adam olan Yılmaz Köksal'ın ilk başrol deneyimi ise 1970'de Çetin İnanç'ın yönettiği "Çeko" adlı filmdir. Senaryosunu Mehmet Arslan'ın yazdığı ve başrollerini Canan Perver ile paylaştığı “Aybiçe Kurt Kız”, o dönem Türk sinemasinin ürettigi ender kült filmler arasındadır. (Filmde Türk obasına hain saldırıda bulunan barbarlar, herkesi öldürürler. Yılmaz Köksal Türk kahramanı Aybiçe "Kurt Kız" bu katliamın öcünü almaya yemin eder.) 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynamıştır. Birçok film senaryosu yazmıştır. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etti. Boğuştuğu kanser hastalığı yüzünden 22 Ekim 2015 Perşembe günü hayatını kaybetti. Yılmaz Köksal 76 yaşındaydı.

CENAZE TÖRENİNE KİMLER KATILDI?

Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncularından Yılmaz Köksal son yolculuğuna uğurlandı. Köksal için Üsküdar Şakirin Camii'nde düzenlenen cenaze törenine sanatçının ailesi ve yakınlarıyla sanatçı dostları katıldı. Törene usta oyuncunun başta ailesi ve yakınları olmak üzere Kadir İnanır, Orhan Gencebay, Serdar Gökhan, Nur Sürer, Atilla Saral  gibi isimlerin yanı sıra Yeşilçam’dan  birçok isim katıldı. Törende taziyeleri Yılmaz Köksal’ın eşi Özden, oğlu Murat Yılmaz ve kızı Banu Köksal ile torunları İpek Çolakoğlu, Melis Çolakoğlu ve Ayşegül Köksal kabul etti. Eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Özden Köksal, "O kadar çabuk gitti ki çok üzgünüm. 53 yıldır beraberdik. Gitmesine o kadar çok üzgün ve şaşkınım ki hiç ölmeyecek gibi gelirdi bana. Hep, ben ondan önce öleceğim ve o bana ’güle güle’ diyecek derdim ancak şimdi ben ona güle güle diyorum" diye konuştu. Oğlu Murat Yılmaz Köksal ise "Babam bir buçuk yıldır süren bir tedavi sürecindeydi. Sevenleri hep yanındaydı ve görüyorum ki hala daha yanındalar. Son zamanlarda daha çok çalışmak istiyordu. Sanırım bu her sanatçının içindeki bir uhdedir" dedi.

CÜNEYT ARKIN: SIRA BİZE GELİYOR

Yılmaz Köksal ile bir çok filmde birlikte yer alan yakın sanatçı dostu Cüneyt Arkın da taziye sırasında yanında bulunan bir arkadaşına yönelik ’Sıra bize geliyor’ şeklindeki sözleri duyuldu.

Etiketler :