Çumra’nın 65 Yıllık Hastanesi Artık Yeni Binasında….

Çumra’nın 65 Yıllık Hastanesi Artık Yeni Binasında….

1952 yılında hizmete giren ve 1984 yılında ek binası tamamlanarak büyütülen Çumra Devlet Hastanesi, 65 yılın ardından yeni binasına taşınarak hizmet vermeye başladı.

18 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete sokulan 50 yatak kapasiteli Çumra Devlet Hastanesi modern yapısı ve tarihi motifler ile süslenmiş odaları ile Çumra’nın sayılı eserleri arasındaki yerini aldı.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ve Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mustafa Parlayıcı, yeni binasında hizmet vermeye başlayan ve taşınma işlemleri büyük bir hızla devam eden hastanenin son durumunu yerinde inceleyerek Çumra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Gedik’ten bilgi aldılar.

Yeni hastanede hasta konforu ve hizmet alanlarının çağdaş standartlara uygun hale getirilmiş olmasından son derece memnuniyet duyduklarını ifade eden Darılmaz, “ Önce eski hastaneye sonra da yeni hastaneye bakanlar eski Türkiye İle Yeni Türkiye arasındaki farkı rahatça görebilirler. Bundan sonra Çumra’lı vatandaşlarımız en kaliteli sağlık hizmetini yeni teknolojik cihazlarla donatılmış modern hastanemizden alacaklar. Çumra ilçemizi yeni hastane ile birlikte yeni tıbbi cihazlarla da tanıştıracağız. Gerekli her türlü fedakârlığı yaparak hastanemizin kadrosunu da güçlendireceğiz” dedi. Hastanenin inşaat sürecini büyük bir titizlikle takip eden AK Parti Konya Milletvekili Uz. Dr. Mustafa Baloğlu ve tüm yetkililere de ayrı ayrı teşekkür eden Darılmaz, hastanenin resmi açılışını da kısa bir süre içerisinde yapmayı planladıklarını ifade etti.

Taşınma işlemleri sırasında herhangi bir aksaklığın yaşanmaması adına gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Çumra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Gedik’de “Taşınma işlemini hastane idarecilerimizle birlikte yakından takip ediyoruz. Hastalarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamaması için servislerimizi birim birim taşıyoruz. Çumra Devlet Hastanesi’ni yeni binasına yeni medikal cihazlarla taşıyoruz. Hastalarımız artık endoskopi ve tomografi hizmetlerini hastanemizden alabilecekler. Çumra’lı vatandaşlarımızın yaşadığı gibi bizde bu heyecanı tüm personelimiz birlikte yaşıyoruz” diyerek kendilerine vermiş oldukları destek ve ilgiden dolayı Darılmaz’a teşekkür etti.