Çumra’da DSİ Projeleri Konuşuldu

Çumra’da DSİ Projeleri Konuşuldu

Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Çumra’da düzenlenen toplantılarda, Bölge Müdürlüğü yatırımlarının da aralarında bulunduğu projeleri değerlendirdi.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, KOP İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve ilgili kurum yöneticilerinin de iştirak ettiği heyete, Bölge Müdürü Birol Çınar, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Akyalçın eşlik etti.

Vatandaşlarla soru cevap ve sohbet şeklinde geçen Alibeyhüyüğü ve İçeriçumra mahallelerinde düzenlenen toplantılarda, Bölge Müdürü Birol Çınar; Mavi Tünel İçmesuyu İsale Hattı, İçmesuyu Arıtma Tesisi, Konya Ovası 1,2,3 Sulamaları, Apa-Hotamış 1,2,3 Sulamaları ve Hotamış Depolaması gibi bölge için hayati önem taşıyan içme, kullanma ve sulama suyu sağlayacak projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, düzenlenen toplantılarda yaptığı konuşmalarda; Çumra'nın tarımsal üretim kapasitesi yüksek bir ilçe olduğunu belirterek, “Bugün Çumra’nın iki önemli mahallesi, Alibeyhüyüğü ve İçeriçumra'da çiftçilerimizi dinliyoruz. Konya Ovası’nın ve bölgenin en önemli sorunu olan su için çalışmalarımız hızla sürüyor. Mavi Tünel ile Göksu Havzasından derive edilen sular, Konya ile Çumra Ovasında sulu tarımı yaygınlaştıracak ve Konya il merkezi, Çumra ilçesi ve İçeriçumra mahallesinin 2050’li yıllara kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacaktır” dedi.