Çumra’da 15 Temmuz kutlandı

Çumra’da 15 Temmuz kutlandı

15 Temmuz Milli birlik ve Beraberlik günü 3. yıl dönümü programı kapsamında Çumra’ da etkinlikler düzenlendi.

 

Çumra’da 15 Temmuz Sabah saatlerinde gazi ve şehit yakınları ile birlikte protokol üyeleri Çumra şehitliğini ziyaret etti. Şehitlerin ruhlarına okunan Hatm-i Şerifler ve duaların ardından etkinlikler  şehitlik ziyaretinin sonlanmasıyla öğle namazına müteakip Ulu camiinde düzenlenen Mevlüd programı ve belediyenin vatandaşa helva ikramı ile devam etti. Akşam Saat 20:00’da Altınpark’ta gerçekleştirilen  programa vatandaşlar tarafından yoğun katılım gerçekleşti. Programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, 15 Temmuz demokrasi zaferinin yıl dönümünde birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Konuşmasında hain kalkışma gecesinde Türk milletinin iradesinin hiçbir millette olmadığına değinen Başkan Oflaz, “  Şunu bilmeliyiz ki , Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşu, demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümünde,  kahramanlık destanının yaşandığı geceye dair hisleri tüm Çumra olarak kalplerimizde ve zihinlerimizde muhafaza ediyoruz” dedi.

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, konuşmalarına şu cümlelerle devam etti :

“DÜNYA TARİHİNDE BUNUN GİBİ BAŞKA BİR TOPLUM YOK”

“Değerli hemşehrilerim, Dünya tarihinde bunun gibi bir örnek başka bir toplumda yok.Ecdadımız, şanlı tarihinde Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi, emsali görülmemiş  direnişler ve kahramanlık örnekleri sergilediler. Şehit kanları ve sayısız fedakarlık timsalleri ile bu nesillere kadar nasıl gelindiyse 15 Temmuz gecesi yazılan ‘ Kahramanlık destanı da o zaferlerden bir tanesiydi”

“ÜLKEMİZ O KORKUNÇ GECEDEN CUMHURBAŞKANIMIZIN VE HALKIMIZIN DİRAYETİ İLE ÇIKMIŞTIR”

“Alçak darbe girişimine direniş gösteren kahramanlarımız sayesinde, ülkemiz o korkunç geceden Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da  dirayeti ve halkımızın demokrasiye olan inancı ile yeni Türkiye’nin aydınlık sabahına yeni ve  ayakları yere basan bir ufuk açmıştır”

Protokol konuşmalarının ardın program gece saat 12:13 ‘te  yurt genelinde okunan selalara kadar şiir dinletileri, sinevizyon gösterimleri ve şehitlere okunan Kuran-ı Kerim tilavetleri ve dualarla devam etti.

cumra’da-15-temmuz-kutlandi---(4).jpg