"Cumhuriyetin 93. Yıldönümü Kutlama Sergisi"

"Cumhuriyetin 93. Yıldönümü Kutlama Sergisi"

İSTANBUL (AA) - Prof. Dr. Nazan Erkmen ve grafik sanatçısı Aydın Erkmen’in resim ve illüstrasyon çalışmalarından oluşan "Cumhuriyetin 93. Yıl dönümü...

İSTANBUL (AA) - Prof. Dr. Nazan Erkmen ve grafik sanatçısı Aydın Erkmen’in resim ve illüstrasyon çalışmalarından oluşan "Cumhuriyetin 93. Yıl dönümü Kutlama Sergisi" açıldı.

Doğuş Üniversitesi 4'üncü blok sergi alanında açılan sergide, Doğuş Üniversitesi Sanat Danışmanı ve Grafik Bölüm Başkanı Nazan Erkmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu sergiyi eşim grafik sanatçısı Aydın Erkmen'le birlikte Cumhuriyetin 93. yıl dönümü vesilesiyle hazırladık. Cumhuriyet'e olan sevgimizi, saygımızı ve minnetimizi, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgimizi ve saygımızı dile getirmek istedik. Ben yıllardan beri bir Cumhuriyet kadını olarak, onun bana bahşettiği haklarla bir sanatçı, öğretim üyesi ve dekan olabildim." dedi.

Aydın Erkmen’in, Cumhuriyet tarihini belgeleriyle resimleyen bir kaç sanatçıdan biri olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Erkmen, eserlerinin Anıtkabir'deki Atatürk Müzesi'nde yer aldığını ve Birinci Dünya Savaşından itibaren yapılan bütün savaşların resimlenerek belgeleriyle ziyaretçilerin ilgisine sunulduğunu belirtti.

Erkmen, "Benim sergide kadını konu alarak yaptığım resimlemeler var. Bir sanatçı güzeli göstermek zorundadır. Ben de bu topraklara yerleşmiş bütün medeniyetlerin üretken ve yaratıcı kadınlarını resimledim. Bunun yanı sıra son yaptığım resimlerde kendimi ölümü de resimlemek zorunda hissettim." diye konuştu.

Savaşlardan dolayı çocukların ölmesinin kendisini derinden etkilediğini aktaran Erkmen, şunları söyledi:

"Resimlerimde yarı kadın, yarı Zümrüdü Anka tasarladım. Çünkü Zümrüdü Anka, tüylerinden yeniden doğar. İstedim ki onun bu yeniden hayata gelmesiyle ölen çocuklar da canlansın. Bu sergide, ziyaretçiler üretici kadın ile bütün savaşın izlerini görebilecekler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :