Cumhuriyet gazetesinden terörü aklama çabası

Cumhuriyet gazetesinden terörü aklama çabası

Hem DHKP-C’ye hem de PKK’ya açıkça destek veren Cumhuriyet Gazetesi, polise ateş açtıktan sonra etkisiz hale getirilen DHKP-C’li canlı bomba Günay Özarslan’ı manşetinden masum gibi gösterdi.

 

 

 

Polis müdahalesi nedeniyle canlı bombanın cesedinin gömülemediğini iddia eden Cumhuriyet Gazetesi, cenazenin olduğu mahallede çıkan olaylar sırasında 1 polisin şehit edilmesini de görmezden geldi. Dahası, haberde teröristin ağlayan ailesinin fotoğrafına yer vererek, “Günay’a son bakış” başlığını attı.

Terör örgütlerinin sözcülüğüne soyunan Can Dündar’ın gazetesi büyük bir skandala imza attı

HEM DHKP-C’ye hem de PKK’ya açıkça destek veren Cumhuriyet Gazetesi, polisle çatışmaya girmesinin ardından etkisiz hale getirilen canlı bomba Günay Özarslan’ın cenazesini “Günay’a son bakış” başlığıyla manşetinden duyurdu. Polis müdahalesi nedeniyle canlı bombanın cesedinin gömülemediğini iddia eden tetikçi gazete, mahallede çıkan olaylarsırasında 1 polisin şehit edilmesini de görmezden geldi. Terör örgütlerine ses çıkaramayan Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik asılsız ifadeleri tepki çekti.

gunay-c

(Güneş)

 

TERÖRİST DEMEMİŞTİ

Genel Yayın Yönetmenliğini Can Dündar’ın yaptığı Cumhuriyet önceki gün de  binbaşının şehit olması olayı haberinde PKK ismini vermemesinin yanı sıra terörist ifadesini de kullanamamıştı

 
 
Can Dündar'ın Cumhuriyet'i yine 'terörist' diyemedi
Eklenme: 28 Temmuz 2015, 14:55 / Güncelleme: 28 Temmuz 2015, 15:10 / 3 Yorum
 
 
 
 

 Muş'un Malazgirt ilçesinde terör örgütü PKK'nın haince şehit ettiği Binbaşı Arslan Kulaksız'ı sürmanşet yapan Cumhuriyet gazetesi, haberinde ne PKK'nın adını kullandı ne de terör örgütü tarafından yapıldı diyebildi.

Okurların gözünden kaçmayan haberde hiçbir şekilde terör örgütün adının kullanılmaması dikkat çekerken, sadece' Komutana çapraz ateş' başlığıyla 'Binbaşı Kulkasız uğradığı saldırıda şehit oldu' denildi.

TERÖRİST İFADESİNİ KULLANAMADI

Can Dündar'ın genel yayın yönetmenliğini yaptığı gazete ayrıca saldırıyı düzenleyenlere 'Terörist' ifadesi kullanmak yerine 'saldırgan'ı kullanmayı tercih etti. 

SKANDALLARI BİTMİYOR

Gazete daha da önce MİT tırları ile ilgili fotoğrafları yayınlamış ve Türkiye'yi dünya kamuyounda terör destekçisi ülke durumuna sokmayı hedeflemişti.

PKK'YI SEVİMLİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda Kandil'e röportaja giden Cumhuriyet gazetesinin muhabiri Ayşe Yıldırım da terör örgütünün yöneticileriyle röportaj yapmış, teröristleri sempatik göstermek adına 'yerlere izmarit bile atmıyorlar' 'Ağaçların kesilmesine izin vermiyorlar' gibi süslü ifadeler kullanmıştı. (haber7)