Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkındaki dava

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarları hakkındaki dava

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan davanın iddianamesinde Twitter'daki "jeansbiri" hesabının sahibi olduğu ve Bylock kullanıcısı olduğu belirtilen tutuklu sanık Ahmet Kemal Aydoğdu'nun savunması alındı

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda firari sanıklar gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar ve İlhan Tanır ile aralarında Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın üçüncü duruşması, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla tamamlandı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda yapılan duruşmanın akşamki bölümünde, sanık savunmalarının alınmasıyla devam edildi.

Tutuklu sanık Ahmet Şık'ın ardından savunmasını yapan sanık Ahmet Kemal Aydoğdu, FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı olan Bylock kullanıcısı olmadığını iddia ederek, HTS kayıtlarındaki Bylock kullanıcıları olduğu iddia edilen telefon numaralarının tamamının okulundaki öğretmenler, yöneticiler ve öğrenci velileri olduğunu öne sürdü.

Söz konusu görüşmelerin öğretmen veli çerçevesinde gerçekleştiğini savunan sanık Aydoğdu, Twitter'daki "Jeansbiri" hesabının kendisine ait olmadığını iddia etti.

Yakalandığı evde bulunan paranın ise evin sahibi olan arkadaşına ait olduğunu söyleyen Aydoğdu, arkadaşının da bunu gözaltındayken evde bulunan her şeyin kendisine ait olduğunu söylediğini anlatarak, kendine ait evde yapılan aramada ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını savundu.

KHK ile FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan bir okulda öğretmenlik yaptığına ilişkin beyanda bulunan sanık Aydoğdu, "KPSS’yi kazanamadım. Bu nedenle birçok özel okula başvurdum. Beni bu okul kabul etti, 2011 yılında çalışmaya başladım. Merdiven altı bir okulda çalışmadım, yasal bir okulda çalıştım." ifadesini kullandı.

Aydoğdu'nun savunmasının tamamlanmasının ardından davadaki tüm tutuklu sanıkların ifadeleri alınmış oldu.

Duruşmada, tutuksuz 5 sanıktan Yenigün AŞ eski Mali İşler Müdürü Bülent Yener ile gazetenin muhasebe müdürü Gülseri Özaltay’ın da savunmalarının alınmasına geçildi. Sanıklar Yener ve Özaltay haklarında tüm iddiaların asılsız olduğun öne sürerek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti savunmalara ara vererek, duruşmayı yarına erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :