Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkındaki dava

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkındaki dava

Karar, Çağlayan Adliyesi önünde toplanan grup tarafından protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin davada alınan karar, Çağlayan Adliyesi önünde toplanan grup tarafından protesto edildi.

Savunma avukatları adına açıklama yapan Bahri Belen, Cumhuriyet gazetesi iddianamesini haksız olarak niteleyerek hukuk güvenliğini ortadan kaldırdığını savundu.

İddianamenin dayanaksız olduğunu iddia eden Belen, “Hepsinin tahliye kararını verebilmek öyle kolay değildi. İnanıyorum ki bu süreç bir süre sonra erecek. Bu dünden belliydi, bugün bununla ilgili ilk adım atıldı. Katedilen mesafeye ve şu dayanışmaya sevinmeliyiz." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise kararın adil olmadığını savunarak, "O iddianameleri tarihte kimse görmeyecek ama bu savunmaları tarih mutlaka yazacaktır." dedi.

Basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Utku Çakırözer, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :