Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'dan müjde: RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE BİTİRECEĞİZ

Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz'dan müjde: RAMAZAN AYI ÖNCESİNDE BİTİRECEĞİZ

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek, Konya basınının çalışmaları hakkında bilgi aldı

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz,  Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile uzun süre sohbet etti. Solmaz, Sefa Özdemir’den Cemiyet ve Konya basınının çalışmaları hakkında bilgi alan ve Konya basının önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Solmaz, “Konya gazete ve televizyonları, şehrimiz için önemli bir yere sahip. Özellikle Konya basını içerisinde birbirine bağlı. Birbirine sahip çıkan bir gazetecilik anlayışı var” dedi.

RAMAZAN AYINA KADAR BİTİRECEĞİZ

Hamdolsun suç oranının düşük olduğu bir şehre hizmet etmekten onur duyuyorum diyen konuşan Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, "Dilenciler Konya'da en büyük sorun ve bunu çözmek için de çalışmaları başlattık. Özellikle Mevlana'nın manevi huzurunda, Mevlana civarında yerli ve yabancı turistleri bezdiren dilencileri görüyor ve basından da takip ediyoruz. Başlattığımız çalışmalar sonrasında birileri tarafında dilendirilen bu çocukları topluma kazandırıp ve şehir dışından gelen dilencileri de bitireceğiz. Konya aynı zamanda vakıf ve derneklerin de en yoğun olduğu bir ilimiz. Özellikle insani yardım noktasında çalışan dernekler yoğunlukta. Yani kimse "benim ihtiyacım var ama muhatap bulamıyorum" diyemez. İnşallah önümüzdeki Ramazan ayı öncesinde şehir merkezinde dilenci görmeyeceksiniz. Zira Konya'mıza gelen turistin aklında kötü bir görüntü kalmasını istemiyoruz" ifadesini kullandı.

YEREL BASIN DESTEKLENMELİ

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise konuşmasında Konya basınının sorunları hakkında bilgi verirken, “Yerel basın özellikle son günlerde en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Bizler gazete sahibi arkadaşlarımızın ve çalışan meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Yerel basının maddi yönden daha rahat bir ortama kavuşması için mutlaka resmi ilanlar ile desteklenmeli” dedi.