Cumhuriyet 93 yaşında

Cumhuriyet 93 yaşında

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı- Van Valisi Taşyapan:- "Milletin dişinden tırnağından artırdığı imkanlarla donattığı, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanan, kökü dışarıda olan unsurlar, kendi efendilerinin

VAN (AA) - Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Van'da Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen tören, Vali İbrahim Taşyapan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülbasit Bildirici'nin vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Taşyapan, Birinci Dünya Savaşı'nda milletin canla başla mücadele vererek, Anadolu topraklarını kurtardığını söyledi.

Türkiye'nin demokratik kazanımları, 78 milyona varan nüfusu, nitelikli insan gücü, yetiştirdiği teknokratları ve devlet adamlarıyla bölgesinde barış ve istikrarın vazgeçilmez aktörü olduğunu belirten Taşyapan, Türkiye'nin bütün bölgesel ve küresel hesaplarda denge unsuru ve etkili bir faktör olduğunu anlattı.

Taşyapan, olup bitenlerin arasında dimdik ayakta duran, evsiz yurtsuz kalanlara kucak açan, onlara kol kanat geren, diplomatik girişimleri ile sorunların çözümünde farklı bakış açıları sunan, dünyanın büyük güçlerinin seyretmesine rağmen olağanüstü bir performansla bunu başaran bir Türkiye'nin iyi ki var olduğunu vurguladı.

Türkiye üzerinde büyük hesaplar yapılmak istendiğini ifade eden Taşyapan, şunları söyledi:

"Bu oyunların bir sonucu olarak ülkemizde 15 Temmuz'da hain bir kalkışma tezgahlanarak sahneye konulmak istendi. Milletin dişinden tırnağından artırdığı imkanlarla donattığı, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanan, kökü dışarıda olan unsurlar, kendi efendilerinin emriyle, onları memnun etmek için harekete geçtiler. Milletin birlik ve beraberliğini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve milletin büyük bir ferasetle olaya el koymasıyla bu hain ve çirkin hareket, çok şükür akamete uğratılmıştır."

Taşyapan, Türk milletinin küçük farklılıkların değil, büyük medeniyet ideallerinin peşinden giderek, vatanı koruyacağını bütün dünyaya haykırdığını kaydetti.

Tören, farklı branşlarda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesinin ardından askeri bando eşliğinde askeri birliklerin ve öğrenci gruplarının geçişiyle sona erdi.

- Bitlis

Bitlis'te de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen tören, İsmail Eren Spor Kompleksinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman zeval görmeyeceğini söyledi.

Çınar, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' Türkiye Cumhuriyeti dünyanın ve insanların geleceğiyle barış ve insanlığın huzuru için çok gereklidir. Türkiye, Müslüman olan ve olmayan mazlumların, Müslüman ve ulusların dualarını aldı, onların umudu oldu." diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

- Hakkari

Hakkari'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için valilik bahçesinde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, Türk milletinin tarihin bir çok döneminde olduğu gibi kurtuluş savaşında da zor şartlara ve imkansızlıklara rağmen hiç bir zaman umutsuzluğa kapılmadığını, bağımsızlığından asla taviz vermediğini ve kararlılıkla sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırdığını belirtti.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı'la ilgili mesajı okundu.

Törene, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Hakkari Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve kurum amirleri katıldı.

- Muş

Muş'taki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni de Merkez Farabi İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde yapıldı.

Tören, Vali Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı Feyat Asya'nın vatandaşları ve askeri birliklerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Yavuz, bazı mihrakların Türkiye'ye içeriden ve dışarıdan müdahale ederek, milli egemenliğimizi zedelemeye ve millet iradesini ortadan kaldırmaya göz diktiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışının yapılmasıyla tören sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :