Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)- "50 günde fotoğrafı kimin indirdiği meselesini çözemeyenlerden ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını beklemek elbette hayalcilik olur"- "Ağızlarını açtıkları zaman 12 Eylül Anayasası, darbe anayasası derler ama 'gelin

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'de yaşanan Atatürk resminin kaldırılması tartışmalarına ilişkin "50 günde fotoğrafı kimin indirdiği meselesini çözemeyenlerden ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını beklemek elbette hayalcilik olur" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Aksaray, Artvin, Bursa, Erzurum, Iğdır, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muş, Samsun ve Sinop'tan gelen muhtarlarla bir araya geldi.

"Dünyanın yandığını, Türkiye'nin kavrulduğunu, ana muhalefet partisinin en önemli sorununun ise Gazi Mustafa Kemal'in fotoğrafını kimin indirdiğinin olduğunu" vurgulayan Erdoğan, "Zaten o fotoğrafın aslı, sahibi sizin bu durumunuzu görmüş olsa sizi orada bir saniye tutmaz. 50 günde fotoğrafı kimin indirdiği meselesini çözemeyenlerden ülkenin sorunlarının çözümüne katkı sağlamasını beklemek elbette hayalcilik olur" ifadesini kullandı.

Erdoğan, sahip olduğu sıfat itibarıyla CHP'den çok daha sorumlu bir politika izlemesini ümit ettiklerini belirterek, "Muhtarlarımızdan ricam, bu çarpıklığı, bu yanlışı, bu tutarsızlığı, mahallelerinizdeki, köylerinizdeki vatandaşlarımızla istişare etmenizdir. Şayet biz yanlış düşünüyorsak, meseleye yanlış bakıyorsak lütfen bize durumu aktarın. Yok bizim teşhisimiz, tespitimiz doğru ise vatandaşlarımızın bu gerçeği daha iyi görmelerini sağlayın. Bu mesele siyasi çıkar değil, devletin ve milletin bekası meselesidir" dedi.

Aynı çarpık anlayışın yeni anayasa ve başkanlık sisteminde de kendini gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

"İş lafa gelince mevcut sistemin yürütme ve yasamayı birlikte kontrol eden yönünden şikayet ederler ama 'gelin sistemi değiştirelim güçler ayrılığını tahkim edelim' dediğinizde bu defa da ipe un sererler. Çünkü bunların sorun çözmek diye bir derdi yok. Çünkü bunların kendileri sorun. Bugüne kadar milletin hiçbir yarasına merhem olmadıkları gibi sürekli yaraları kaşıyarak kanatmayı marifet sanırlar, siyaset sanırlar. Oysa ki biz 13 yıldır milletimizi birleştirmenin, kenetlemenin, kanayan yaraları sarmanın, Türkiye'nin her bir köşesine muhabbet mayalamanın peşindeyiz. Biz 79 milyonun tamamının kucaklaşmasının, Mardin'den Edirne'ye, Rize'den Hatay'a kadar her bir vatandaşımızın geleceğe umutla, güvenle bakmasının mücadelesini veriyoruz.

Biz dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olan standartları, hizmetleri Türkiye'ye taşımanın, insanımızın istifadesine sunmanın çabası içindeyiz. Eski Türkiye'yi hatırlarsınız değil mi? Yokların, yoklukların, sefaletin, mağduriyetlerin Türkiyesini yaşı 35'in üzerinde olanlar daha iyi bilir. Hele hele babalarımızdan dinlediklerimiz, babalarımızın nüfus cüzdanlarını şöyle bir sandıklardan, kenardan köşeden çıkartırsanız onun üzerindeki mühürlerden çok daha iyi anlarsınız. Orada çok böyle Sana yağı damgasını görürsünüz, ekmek damgasını görürsünüz. Dağıtılan karnelerle de neyi nasıl verdiklerini görürsünüz. Benzinden tutunuz mazotuna varıncaya kadar...Yani o kullanacağın traktördeki mazotu nasıl verdikleri, onlar orada var. Ya bunları biz hep yaşadık. Şekerine varıncaya kadar, çayına varıncaya kadar hepsi karne ile. Biz işte bu Türkiye'yi, Cumhuriyet tarihinin tamamına denk hatta pek çok alanda onu da aşan hizmetlerle hamd olsun dönüştürdük, değiştirdik."

- "Dağları deldik dağları"

Her kente, ilçeye ve mahalleye 250 bini aşkın yeni derslik kazandırıldığının altını çizen Erdoğan, "Az önce buraya 30 bin yeni öğretmen ataması töreninden geliyorum. 30 bin yeni öğretmeni atıyoruz, Türkiye genelinde okullarımızdaki öğretmen ihtiyacımızın yüzde 93'ünü inşallah halletmiş oluyoruz. Yüzde 7 açığımız, inşallah o da gidecek. Bakın 117 yeni üniversite kurarak şu anda Türkiye'de üniversite sayımızı 193'e çıkardık. Artık Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz yok. O fakir, fukara yavrularımız kazandığı üniversiteye 'nasıl giderim' endişesi taşıyordu. Dedik, 'endişelenme şimdi biz üniversiteyi senin ayağına getiriyoruz' Tuttuk üniversiteyi onların ayağına götürdük" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık yatırımlarına da değinen Erdoğan, 2 bin 500 yeni sağlık kurumu yapıldığını ve 688 bin yeni sağlık çalışanı istihdam edildiğini, 4 bin 500 yeni ambulansın hizmete alındığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Doktor yüzü görmeyen, ilaç alamayan kardeşimiz kalmasın diye gayret ettik. Bir zamanlar sen SSK'nın genel müdürü değil miydin, o SSK'nın genel müdürü olduğun zamanlar o hastanelerin koğuşları ne alemdeydi, o tuvaletler ne alemdeydi, o serumlar takıldığında benim vatandaşım ne hallere düşüyordu? Bir defa ölüler bile rehin alınıyordu. O dönemleri yaşadık. Bütün bu gerçekler ortada. Şimdi helikopter ambulanstan tut, jet ambulansa varıncaya kadar 4 bin 500 ambulans ve bunların içinde paletli ambulanslara varıncaya kadar dağ taş demeden, kar kış demeden buralara çıkabilmek için şartları sonuna kadar zorluyoruz. Daha iyi olacak."

Yurt genelinde 13 yılda 18 bin kilometreyi aşan bölünmüş yol, 177 tünel yaptıklarını bildiren Erdoğan, "Dağları deldik dağları. Dağları delmek için aşık olmak lazım. Bizim bu millete aşkımız vardı onun için bu dağları deldik ve hala da bu dağları delmeye devam ediyoruz. Cankurtaran Tüneli bitiyor. Dolayısıyla Yusufeli, Artvin sahili daha da kısa olacak. 'Aşk ile çalışan yorulmaz' diyor Neşet Ertaş... Şimdi biz aşk ile çalışıyoruz onun için de yorulmadık yorulmuyoruz" diye konuştu.

- "Bıkıp usanmadan tekrar tekrar anlatmanız gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşım alanında yapılan yatırımları anlatarak, Türkiye'de yaşayanların gelişmiş ülkelerde yaşayanlarla aynı insani haklara sahip olacağını ifade etti.

"Irmaklar boşa akmasın" diye 279 yeni barajın yapıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin her bir köşesinde 701 bin toplu konut inşa ederek vatandaşları uygun şartlarda ev sahibi yaptıklarını vurguladı. Erdoğan, yılda 25 milyar liralık sosyal yardımla 10 milyon vatandaşın derdine derman olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Erdoğan, emeklileri insanca yaşayabilecekleri bir gelir düzeyine çıkarmanın mücadelesini verdiklerini dile getirerek, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanunla muhtar maaşlarının bin 300 liraya yükseldiğini aktardı.

Tüm bunlarla demokrasi ve ekonomide yeni Türkiye'nin inşası için çalıştıklarını kaydeden Erdoğan, "Yeni Türkiye hedefimizi sizler de doğru buluyorsanız mahallelerinizde, köylerinizde bu gerçekleri her gün bıkıp usanmadan tekrar tekrar anlatmanız gerekiyor. 180 kere de olsa tekrar tekrar anlatacaksınız. Terör örgütünün saldırılarına rağmen, Paralel Devlet Yapılanması örgütünün ihanetine rağmen, ihtiraslarının esiri haline gelmiş kifayetsiz siyasetçilere rağmen inşallah sizlerle birlikte yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz, ihya edeceğiz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :