Cumhurbaşkanlığı töreni için yabancı konuklar gelmeye devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı töreni için yabancı konuklar gelmeye devam ediyor

Rusya ve Macaristan Başbakanı, Gürcistan Cumhurbaşkanı ve Katar Emiri törene katılmak için özel uçaklarıyla Türkiye'ye geldi

ANKARA (AA) - Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katılacak konuklar, Ankara'ya gelmeye devam ediyor.

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili ve Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani törene katılmak için özel uçaklarıyla Türkiye'ye geldi.

Ankara'ya sırayla saat 16.55'te Orban, 17.00'de Medvedev, 17.10'da Margvelashvili ve 17.30'da El Sani ulaşırken, misafirleri Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve resmi heyet karşıladı.

Esenboğa Havalimanı'nın Şeref Kapısı'nda karşılanan devlet erkanı ve misafirlere özel otomobillerle törene kadar eşlik edildi.

- Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni

Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Beştepe'de düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin iştirak etmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurul'da yemin eden ve daha sonra Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 18.00'de başlayacak ve çok sayıda yabancı devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarının yanı sıra Türkiye'nin tüm kesimlerini temsilen davetlilerin olacağı Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne katılacak.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, misafir devlet, hükümet ve meclis başkanlarına akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenleyeceği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni de kamuoyuna ilan edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :