Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın:

"Müslüman ülkelerdeki, kendi kendilerine zarar veren savaş ve çatışmaları sona erdirmek ve onları dış müdahale ve manipülasyonlardan korumak için güçlü ve akıllı siyasi liderliğe ihtiyaç var." - "Artan bağlılık ve kürselleşme çağında, herkes güvende olmad

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, "Müslüman ülkelerdeki, kendi kendilerine zarar veren savaş ve çatışmaları sona erdirmek ve onları dış müdahale ve manipülasyonlardan korumak için güçlü ve akıllı siyasi liderliğe ihtiyaç var." değerlendirmesinde bulundu.

Kalın, Daily Sabah gazetesi için kaleme aldığı "Orta Doğu'da Kriz Sonrası Bir Düzen Mümkün" başlıklı makalesinde, Ortadoğu ve İslam dünyasında yaşanan sorunların çözümünün güçlü liderliğe bağlı olduğuna işaret etti.

İki kutuplu küresel düzenin çökmesinin faturasının dünya Müslümanlarına çıkartıldığını belirten Kalın, bölgenin halihazırdaki zengin doğal ve insan kaynaklarıyla kriz halinin üstesinden gelebileceğini kaydetti.

Kalın, yüzyıllar boyunca barış ve medeniyetin beşiği olan Ortadoğu'nun bugün savaş, şiddet ve şımarık zenginlikle anıldığını hatırlatarak, "Bu gidişatı tersine çevirmek için mutabakata dayalı yönetim anlayışına ve güçlü siyasi liderliğe ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgede yaşanan krizlerin zayıf yönetimlerin yarattığı otorite boşluğundan kaynaklandığını anlatan Kalın, devletlerin boşalttığı alanın terör örgütleri tarafından doldurulduğunu ve ortaya çıkan güvenlik krizinin komşu ülkeleri tehdit ettiğini aktardı.

Kalın, Müslüman ülkelere etnik, mezhepsel ve coğrafi ayrımları bir kenara bırakarak devlet kurumlarını güçlendirmek için birbirine yardım etme çağrısında bulunarak, "Liderler, hepimiz güvende olmadan hiçbirimizin güvende olamayacağını artık anlamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Makalesinde, "Müslüman ülkelerde, kendi kendilerine zarar veren savaş ve çatışmaları sona erdirmek ve onları dış müdahale ve manipülasyonlardan korumak için güçlü ve akıllı siyasi liderliğe ihtiyaç var." ifadesine yer veren Kalın, yazısını şu şekilde sonlandırdı:

"Müslüman ülkeler, düzenin sağlanması ve hizmet verilebilmesi için devlet kurumlarını güçlendirmek adına birbirine yardım etmeli. Etnik, mezhepsel ve coğrafi ayrımlar halihazırda zayıf olan hükümet yapılarını daha da zayıflatmak için kullanılmamalı. Siyasi liderler birinin güvenliğinin diğerlerine bağlı olduğunu anlamalı. Artan bağlılık ve kürselleşme çağında, herkes güvende olmadan kimse güvende değildir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı