Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: "Özgürlüğün ve yeni yaşamın yolu adına Sayın Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ve onun etrafında yürüttüğümüz özgürlük seferberliğiyle geliyoruz"

AYDIN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın kendileri için "özgürlüğün meyvesi" olduğunu belirterek, "Özgürlüğün ve yeni yaşamın yolu adına Sayın Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ve onun etrafında yürüttüğümüz özgürlük seferberliğiyle geliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Kuşadası’nı ziyaret eden Yüksekdağ, Kuşadası HDP ilçe binası önünde partililere seslendi.

 IŞİD'e karşı Suriye sınırda nöbet tuttuklarını söyleyen Yüksekdağ, sınırın iki tarafında halkların barışını özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini belirtti. 

Yüksekdağ, eylemlerine devam edeceklerini kaydederek, "Sadece sınırda değil Türkiye’nin dört bir yanında, memleketin her satırında barış, özgürlük, kardeşlik eşitlik mücadelesi siyasetini yürütecek ve ilerleteceğiz" diye konuştu

- Cumhurbaşkanı seçimi

Türkiye'nin HDP ile ikinci bir yol ile tanıştığını savunan Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"HDP, bütün düzen partilerinin egemen, baskıcı, otoriter siyasi zihniyetlerinin 'bana mecbursunuz ve mahkumsunuz' dediği bir yerde, kendisine vura vura bir yol açtı. Özgürlüğün, yeni yaşamın yoludur bu. Özgürlüğün ve yeni yaşamın yolu adına Sayın Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ve onun etrafında yürüttüğümüz özgürlük seferberliğiyle geliyoruz. Yıllar boyunca ektiğimiz özgürlük ve emek, eşitlik ve kardeşlik tohumlarını bugün yeşerteceğimiz aşamaya geldik."

Konuşmasının ardından partili kadınlarla basına kapalı toplantı yapan Yüksekdağ, daha sonra Kuşadası Cem evini ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı