Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yıldırım:

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Bu seçimlerde sadece cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Yeni Türkiye'nin liderini seçeceğiz" dedi. 

AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı'nda partililere seslenen Yıldırım, Türkiye'nin artık 10 yıl önceki Türkiye olmadığını ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yeni bir döneme girdiğini savundu. 

Yıldırım, dünyada güçsüz, kendi sorunlarıyla uğraşan, etrafına bakmayan bir Türkiye istenildiğini belirterek, "Onun için de esamesi okunmayan bir reisi cumhur istiyorlar. Türkiye, artık eski Türkiye değil, gündemi belirleyen, 'dünya siyasetinde benim de sözüm var' diyen bir ülkedir" diye konuştu. 

"Yeni Türkiye"de her şeyin millet için olacağını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: 

"Eski Türkiye kriz, kaos ve darbe demekti. Yeni Türkiye istikrar demek güçlü siyasi irade demektir. Yeni Türkiye, IMF'i ülkeden yolcu eden, ondan borç almayıp üstüne ona borç veren ülkedir. Borç alan emir alır. İşte Türkiye'nin sesi gür çıkıyorsa borç almadığı içindir. Bu seçimlerde sadece cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Yeni Türkiye'nin liderini seçeceğiz."

Yıldırım, CHP ve MHP'nin "çatı adayı" Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin de "Adaya soruyorlar 'yol yapacak mısınız, bölünmüş yol projesine devam edecek misiniz' diye. 'Nereden çıktı, benim işim yol yapmak değil, cumhurbaşkanının böyle bir görevi yok' diyor. 'Ekmek' diyorsun da ekmek nereden gelecek? Yol yapacaksın ki ekmek gelecek. Ekmek havadan gelmiyor. Tarladan geliyor, çalışmaktan geliyor" ifadelerini kullandı.  

İhsanoğlu'nun, ona destek veren hiçbir siyasi partiyi memnun etmediğini kaydeden Yıldırım, "(Öyle bir aday belirleyelim ki hem CHP'li olsun hem MHP'li olsun hem Komünist Partili olsun hem de ülkücü olsun bir de AK Parti'li olsun) dediler. Adamcağız ne yapsın CHP'liler için bir şey söylüyor MHP'liler kazan kaldırıyor. MHP'liler için bir şey yapıyor, CHP'liler kızıyor" dedi. 

-İsrail'in Gazze'ye saldırıları-

İsrail'in Gazze saldırılarına sessiz kalan devletleri eleştiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Dünyanın efendilerinden, süper güçlerinden hiç ses yok. Bırakın İsrail'i kınamayı 'İsrail'in kendini savunma hakkı vardır' diyebilecek kadar büyük bir gaflet içindeler. Onun için Türkiye'nin güçlü olmasından başka çare yok. Bunu engellemek için Gezi olaylarını tertip ettiler, 17 Aralık darbe planını uyguladılar. Ama yanıldıkları bir şey vardı. O da karşılarındaki zoru görünce ceketini alıp giden bir lider, parti değildi, AK Parti iktidarıydı. Cevaplarını aldılar, 'başbakana sen mi kelepçe takacaksın ben mi takacağım' diye yumruklaşanlar şimdi kelepçeyi kollarında gördüler."

-"Cemaat sırtımızdan hançerledi"-

Yıldırım, Türkiye'de cemaatlerin işinin irşad olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İrşad edeceksiniz, iyiyi öğretip, insanlığa güzel şeyler öğretip fayda sağlayacaksınız. Ama siyaset yapacaksanız, Türkiye'yi yönetecekseniz, siyasete gireceksiniz. 'Siyasetin içinde olmayayım, sorumluluk taşımayayım, hesabını vermeyeyim, hasılatını toplayayım' yok böyle bir yağma, buna kimse müsaade etmez. 

Bizim derdimiz cemaatle değil. Bu cemaate herkes yardım etti. Bunlara ülkemizin tanıtımı, gençlerimizin yetiştirilmesi, dinimizin değerlerimizin öğretilmesi için yardım ettik, fedakarlık gösterdik, hep destekledik. Ama asla ve asla sırtımızdan hançerleneceğimizi düşünemedik. Şimdi bir bir her şey ortaya çıkıyor, bu kirli oyunun içinde kim varsa hesabını verecek."

Yıldırım, partililere cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Ağustos'ta İzmir'de yapacağı mitingi de hatırlattı. 

Kaynak:Haber Kaynağı