Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Yalova'da 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladı

YALOVA (AA) - Yalova'da 60 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Milli İrade Platformu üyeleri, basın açıklaması yaparak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, Yalova Milli İrade Platformu Sözcüsü, Memur-Sen Yalova Şube Başkanı Zekeriya Yayla okudu.

Yayla, 60 sivil toplum örgütünün bir araya gelerek platformu kurduğunu dile getirerek, "Millet olarak, ilk kez doğrudan kendi irademizle cumhurbaşkanı seçeceğimiz ve siyasal tarihin akışına da etki edecek bir süreci yaşıyoruz. 12. cumhurbaşkanının doğrudan milletin oylarıyla seçilecek olmasını, vesayeti tasfiye sürecinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı görevinin önemine dikkati çeken Yayla, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son on yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının sonucudur. 12 Eylül 2010 referandumuyla, devlet, milletin devletine dönüşmüş ve devletin milleti algısı sona ermiştir. Türkiye, uzun soluklu ve tarihe kayıt düşen gelecek vizyon belgelerini açıklamıştır. Bölgesel ve küresel aktör Türkiye yolculuğu da kararlı bir şeklide devam etmektedir.  Biz bu gerçekler ışığında, 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Milli İrade Platformu olarak, Türkiye'nin bu dönüşüm hikayesine, reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, İsrail Devlet Başkanına "oneminute", otuz yıl terör estiren örgüte “silahı bırak" diyebilen, Çözüm Sürecini sahiplenen ‘milletin adamı’ Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı