Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni

Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmak üzere Ankara'ya geldi

ANKARA (AA) - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, "Müzakerelerin en önemli amacı İsrail’in saldırılarına, katliama bir son verilmesiydi. Gazze’ye yönelik kuşatmanın kaldırılması, insani yardımın bölgeye derhal ulaştırılması ve Gazze’nin yeniden inşasının başlatılmasıydı" dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, 12. Cumhurbaşkanlığı Devir Teslim Töreni'ne katılmak üzere Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılanan Maliki, AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Maliki, Gazze'de taraflar arasında sağlanan kalıcı ateşkes anlaşmasıyla ilgili "Müzakerelerin en önemli amacı; İsrail’in saldırılarına, katliama bir son verilmesiydi, Gazze’ye yönelik kuşatmanın kaldırılması, insani yardımın bölgeye derhal ulaştırılması ve Gazze’nin yeniden inşasının başlatılmasıydı" diye konuştu.

Gazze'de deniz limanı ve havaalanı gibi konuların bir ay sonra yapılacak müzakerelerde görüşüleceğini belirten Maliki, "Bu şartlar üzerine Filistin’in tüm kesimleri anlaştı. Umuyorum ki Birleşmiş Milletler de görüşmelerde aracı olarak bize yardımcı olacaktır" açıklamasını yaptı.

Bu arada cumhurbaşkanlığı törenine katılmak üzere Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandian da Ankara'ya geldi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla yarın Çankaya Köşkü'nde devir teslim töreni düzenlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı