Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda en iyi derece Ahmet Örken'den geldi

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda en iyi derece Ahmet Örken'den geldi

Turu Birleşik Arap Emirlikleri Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı. Milli takım sporcuları arasında en iyi dereceyi Ahmet Örken yaptı. Onur Balkan ise turu Türkiye Güzellikleri klasmanı birinciliği ile bitirdi

 

“World Tour” kategorisinde ilk kez koşulan 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2017)  sona erdi. Turu Birleşik Arap Emirlikleri Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı. Milli takım sporcuları arasında en iyi dereceyi Ahmet Örken yaptı. Onur Balkan ise turu Türkiye Güzellikleri klasmanı birinciliği ile bitirdi

 

Bu yıl ilk kez “World Tour” kategorisinde 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2017)  sona erdi. Birleşik Arap Emirlikleri Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı. Alanya'da 10 Ekim'de başlayan TUR 2017'nin 6. ve son etap yarışı İstanbul'da yapıldı. Kurtköy'deki Intercity İstanbul Park yarış pistinden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın startını verdiği turun İstanbul etabında 13 takımdan 93 bisikletçi yarıştı. Bisikletçiler, İstanbul etabında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçerek 143,7 kilometrelik parkuru, Sultanahmet Meydanı'nda tamamladı. Genellikle düz parkurdan oluşan İstanbul etabını, Trek-Sergafredo takımının Belçikalı sporcusu Edward Theuns 3 saat 24 dakika ve 32 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirdi. Turun İstanbul etabında Bora-Hansgrohe'den İtalyan Matteo Pelucchi ikinci, Androni Sidermec Bottecchia'dan İtalyan Francesco Gavazzi de üçüncü oldu.

TURUN GALİBİ ULİSSİ

2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda genel klasman birinciliğini BAE Takımı Emirates'in İtalyan bisikletçisi Diego Ulissi kazandı. Turda bir etabı ilk sırada bitiren İtalyan sporcu, 26 saat 32 dakika 13 saniyelik derecesiyle organizasyonu birinci tamamladı ve "turkuaz mayo"nun sahibi oldu. Astana ekibinin Danimarkalı sporcusu Jesper Hansen 12, Androni Sidermec Bottecchia'dan İtalyan Fausto Masnada ise 24 saniye geriden lider Ulissi'yi takip etti.

ONUR BALKAN BEYAZ MAYONUN SAHİBİ OLDU

Türkiye Milli Takımı'ndan Onur Balkan, Türkiye Güzellikleri klasmanını (Beyaz mayo) zirvede bitirirken, milli sporcu Feritcan Şamlı da bu klasmanda ikinci sırada yer aldı. Bora-Hansgrohe takımından Sam Bennett son anda yaptığı kaza nedeniyle yeşil mayoyu kaçırdı. İstanbul etabının son virajında, bitime 50 metre kala dengesini kaybederek düşen Belçikalı bisikletçi, yarışı ilk sıralarda tamamlayamadı. Bennett'in Trek-Sergafredo ekibinde mücadele eden vatandaşı Edward Theuns hem İstanbul etabını ilk sırada bitirdi hem de "yeşil mayo"nun sahibi oldu. Bardiani CSF ekibinden İtalyan Mirco Maestri, en iyi tırmanışçıya verilen "kırmızı mayo"yu alma başarısı gösterdi.

MİLLİ TAKIM’IN EN İYİSİ AHMET ÖRKEN OLDU

Torku Şekerspor’un“World  Tour” kategorisine yükseltildiği için takım olarak yarışamadığı turda Türkiye Milli Takım düzeyinde temsil edildi. Milli Takım’ın iskeletini, Torku Şekersporlu bisikletçiler oluşturdu. Tur sonunda Milli Takımda en iyi dereceyi Ahmet Örken yaptı. Ahmet Örken turu 25. sırada bitirdi. Örken 5. etabı 2’nci sırada bitirerek kürsüye çıkmıştı. Örken “Sprint” klasmanında da 9’ncu sırada yer aldı. Milli Takım sporcularının genel klasman sıralamaları şöyle oluştu:  Nazım Bakırcı 31, Serkan Balkan 53, Ahmet Akdilek 57, Onur Balkan 63,  Feritcan Şamlı 67, Muhammet Atalay 81, Batuhan Özgür 84.

MİLLİ TAKIM 11. OLDU

Tur sonunda ulaşan takım İtalyan ekip Wilier Triestina-Selle İtalia oldu. Birleşik Arap Emirliklerinin takımı “Team Emirates” ikinci ve Alman Bora-Hansgrohe takımı da 3. sırada yer aldı. Milli Takım ise turu 11. sırada tamamladı. Ay-yıldızlılar Brezilya ekibi Soul Brasil Pro Cycling Team ve Belçika ekibi WB Veranclassic Aquality Protect’i geride bıraktı.

KUSURSUZ ORGANİZASYON

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kusursuz organizasyonla tamamlandı. Bisiklet turunda tecrübesi üst seviyeye ulaşan Türkiye, tur sayesinde tanıtımını yaptı. Türkiye’nin tarihi ve turistik yerleri tur boyunca detaylarıyla helikopter çekimleriyle dünyaya bir kez daha ulaştırıldı. Turun önümüzdeki yıllarda prestijini giderek artırması, bekleniyor.

 

TUR 2017- SPORCU KLASMANI

1. Diego Ulissi (İtalya) - UAE EMIRATES

2. Jesper Hansen (Danimarka) - ASTANA

3. Fausto Masnada (İtalya) - A.SIDERMEC

4. Felipe Martinez (Kolombiya) - W.TRIESTINA

5. İldar Arslanov (Rusya) - G.RUSVELO

6. Yonder Godoy (Venezüela) - W.TRIESTINA

7. Francesco Gavazzi (İtalya) - W.TRIESTINA

8. Przemyslaw Nimeic (Polonya) - UAE EMIRATES

9. Andrey Zeits (Kazakistan) - ASTANA

10. Jarlinson Gomez (Kolombiya) -T.SEGAFREDO

MİLLİ TAKIM SPORCULARI

25.Ahmet Örken (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

31.Nazım Bakırcı (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

53.Serkan Balkan (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

57. Ahmet Akdilek (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

63.Onur Balkan (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

67.Feritcan Şamlı (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

81. Muhammet Atalay (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

84. Batuhan Özgür  (Türkiye) - MİLLİ TAKIM

 

TUR 2017- TAKIM KLASMANI

1.Wilier Triestina-Selle (İtalya)

2.UAE Team Emirates (BAE)

3. Bora-Hansgrohe  (Almanya)

4. Astana Pro Team (Kazakistan)

5. Caja Rural-Seguros RGA (İspanya)

6. Gazprom-Rusvelo (Rusya) 

7. Trek-Segafredo (ABD)

8. Androni Sidermec Bottecchia (İtalya)

9. Bardiani CSF (İtalya)

10. CCC Sprandi Polkowice  (Polonya)

11. Milli Takım (Türkiye)

12. WB Veranclassic Aquality Protect (Belçika)

13. Soul Brasil Pro Cycling Team (Brezilya)

M. Mustafa Özdemir-Memleket