Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 2. Gün Sonuçları!!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 2. Gün Sonuçları!!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 2. etabını yine Cavendish kazandı.

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabını, Etixx-Quick Step takımının Büyük Britanyalı sprinteri Mark Cavendish kazandı.

TUR 2015’in ikinci etabı, 182 kilometrelik Alanya-Antalya parkurunda düzenlendi. Sprint finişiyle tamamlanan etapta Cavendish, Lampre-Merida takımından İtalyan Sacha Modolo ile son 50 metrede girdiği mücadeleyi 4 saat 21 dakika 32 saniyelik derecesiyle kazanarak birinci oldu. Cavendish, bu yılki ikinci, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'ndaki 6. etap zaferine ulaştı.

Modolo ikinciliği, Bardiani CSF'ten İtalyan Nicola Ruffoni ise üçüncülüğü elde etti. Bu sonuçlarla dünyaca ünlü Büyük Britanyalı sprinter Cavendish, genel klasmanda liderliğini sürdürdü ve "turkuaz mayo"yu rakiplerine kaptırmadı. Toplam süresi 7:39:30 olan Cavendish'i, yine Modolo ve Ruffoni izledi.  Cavendish ayrıca en iyi sprinter sıralamasında da zirvedeki yerini korudu ve "yeşil mayo"nun sahibi oldu ancak prosedür gereği aynı anda iki mayoyu giyemeyeceği için yarınki etapta "yeşil mayo"yu klasman ikincisi Modolo taşıyacak.

En iyi tırmanışçı klasmanının zirvesinde bulunan UnitedHealthcare Pro Cyling takımından İtalyalı Federico Zurlo, yarın da "kırmızı mayo" ile yarışa başlamaya hak kazandı. Türkiye güzellikleri klasmanında liderliğe yükselen Caja Rural-Seguras RGA ekibinden İspanyol Luis Bas Bonet de "beyaz mayo"yu elde etti.

Öte yandan, yarışın bitimine 49,5 kilometre kala bisikletçiler, toplu şekilde sola doğru viraj alırken küçük bir kaza yaşandı. Yaklaşık 10 bisikletçinin karıştığı kazada, MTN-Qhubeka takımının 3 sporcusu birden yer aldı. Kazayı yara almadan atlatan bisikletçiler yarışa devam etti. 

AHMET ÖRKEN 6. BİTİRDİ

Torku Şekerspor’da Ahmet Örken etabı 6. sırada bitirdi. Etapta Torku Şekersporlu sporculardan Miraç Kal 40, Tomasz Marczynski 48, Sergiy Grechyn 61, Nazım Bakırcı 99, Kevin Seeldraeyers 108, Muhammet Atalay 137, Ahmet Akdilek 141.  oldu.

GENEL KLASMANDA 5’NCİLİĞE YÜKSELDİ

Turda 2 etap sonunda genel klasmanda Büyük Britanyalı sprinter Cavendish, genel klasmanda liderliğini sürdürdü ve "Turkuaz Mayo"yu rakiplerine kaptırmadı, Cavendish’i İtalyan sporcular Sacha Modolo, Nicola Ruffoni takip etti. İlk etabı 13. bitiren Ahmet Örken, 2. etap sonunda 5’nciliğe yükseldi. Genel etap sıralamasında Torku Şekersporlu sporcuların sıralamaları şöyle: Ahmet Örken 5, Miraç Kal 37, Tomasz Marczynski 48, Nazım Bakırcı 64, Sergiy Grechyn 101, Kevin Seeldraeyers 111, Muhammet Atalay 132 ve Ahmet Akdilek 140.”

TAKIM KLASMANINA TORKU GERİLEDİ

2. etap sonunda takım gene klasmanında ilk 3 sıra değişmedi. Bardiani CSF (İtalya)  ilk sırada yer alırken onu Topsport Vlaanderen- Baloise (Almanya) ve Team Novo Nordisk ( ABD) takımları takip etti. İlk etabı 7. sırada kapatan Torku Şekerspor 2. etap sonunda 10. sıraya geriledi.Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan turun 3. etabı, Kemer ile Elmalı arasındaki 165 kilometrelik zorlu tırmanış parkurunda yarın koşulacak.

M. Mustafa Özdemir

TUR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Etiketler :