Cumhurbaşkanına Hakaret Ettiği Öne Sürülen Avukatın Tutuklanması

Cumhurbaşkanına Hakaret Ettiği Öne Sürülen Avukatın Tutuklanması

Afyonkarahisar Barosu Başkanı Şahin:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen avukatın tutuklanmasına ilişkin, "Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) tahliye için bireysel başvuru kararı aldık. Bunu hazırlıyoruz. Dilekçemizi dosyasıyla birlikte salı günü AYM'ye teslim etmiş olacağız. Oradan da bir ümidimiz var" dedi.

Şahin, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'daki hakimlik mülakat sınavında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Afyonkarahisar Barosu'na kayıtlı Avukat Umut Kılıç'ın tutukluluk halinin sürdüğünü belirtti.

Konuyla ilgili geçen cuma tekrar itiraz dilekçesi yazdıklarını aktaran Şahin, "Umut'un ailesiyle Ankara'ya giderek kendisiyle görüştük. Onlar döndükten sonra müzakere edip durum değerlendirmesi yapacağız. Umut'un annesi, babasıyla da görüştük" dedi.

Türkiye Barolar Birliği ile yaptıkları görüşmede 28 Nisan'da olağanüstü bir toplantı kararı çıktığını ifade eden Şahin, "Başkanımız Metin Feyzioğlu ve diğer baro başkanlarıyla bir araya gelip yol haritası çizeceğiz. Aynı zamanda Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) tahliye için bireysel başvuru kararı aldık. Bunu hazırlıyoruz. Dilekçemizi dosyasıyla birlikte salı günü AYM'ye teslim etmiş olacağız. Oradan da bir ümidimiz var" şeklinde konuştu.

Avukat Kılıç'ın tahliyesi için uğraştıklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Umut bizim meslektaşımızdır. Kamuoyu şunu bilsin ki hakaret suçunu mazur görmüyoruz. Hakaret suçunu savunmuyoruz. Hele hele Cumhurbaşkanına hakareti mazur görmenin hiçbir elle tutulur yanı yok. Bunu biz dilekçelerimizde ifade ettik. İtiraz dilekçemizin başında bu yazıyor. Ancak biz, burada suçun vasfını tartışmıyoruz. Mahkeme tartışsın ve yargılamasını yapsın. Eğer suçlu görüyor ve hakaret olduğunu düşünüyorsa hükmünü verir. Ama bizce işlenen suç ya da eylem unsuru ne olursa olsun tutuklama unsuru yok. Tutuklama kararı kesinlikle yanlış, hukuksuz ve orantısız bir karar. Bunun savunulabilir bir tarafı yok. Tutuklama yanlış ve keyfi bir karar. Sağcısından solcusuna Ankara'da görüştüğü hiçbir yargı mensubu 'bu karar doğru' diyemedi."

Kaynak:Haber Kaynağı