"Cumhurbaşkanımız milletini sokağa davet ederek hainlere fırsat vermedi"

"Cumhurbaşkanımız milletini sokağa davet ederek hainlere fırsat vermedi"

Vali Çiçek: - "Bizim o gece önceliğimiz Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı korumaktı, güvenliğini sağlamaktı. Allah'a şükür Cumhurbaşkanımızı güvenli bir şekilde yolcu ettik. Bu nedenle Muğla ve Marmaris'in 15 Temmuz tarihinde önemli bir yeri var. Cumhurbaşkan

MUĞLA (AA) - Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz darbe girişiminde Muğla ve Marmaris'in önemli bir yeri olduğunu belirterek, o gece güvenli bir şekilde yolcu etmeyi başardıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük kararlılık gösterdiğini, milletini sokağa davet ederek darbeci hainlere fırsat vermediğini söyledi.

Vali Çiçek, kendisini ziyaret eden Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Murat Eğilmez ve Muğla Temsilcisi Durmuş Genç'e 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bizzat yanıbaşında olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı korumak için nasıl tedbirler aldıklarını anlatırken, ülkenin nasıl bir dehşet badiresini atlattığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a darbeci hainlerin erişememesi için ellerinden gelen tüm tedbirleri alarak, olası tehlikeleri absorbe ettiklerini ifade eden Vali Çiçek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın vakur duruşu, en ufak bir tedirginlik göstermeyişi, benim de aralarında olduğum yanındaki herkesi etkiliyor, moral veriyordu. Büyük liderlik işte böylesi kritik durumlarda kendini gösteriyor. Bizler de liderimizin arkasında durabildik, onun cesaretiyle güçlendik. Bizim o gece önceliğimiz Marmaris'te Cumhurbaşkanımızı korumaktı, güvenliğini sağlamaktı. Allah'a şükür Cumhurbaşkanımızı güvenli bir şekilde yolcu ettik. Bu nedenle Muğla ve Marmaris'in 15 Temmuz tarihinde önemli bir yeri var. Cumhurbaşkanımız o gece büyük bir kararlılık gösterdi. Milletini sokaklara davet etti ve darbeci hainler hedefine ulaşamadı."

Muğla halkının 15 Temmuz gecesi tek yürek olduğunu da belirten Çiçek, vatandaşların ve güvenlik görevlilerinin hainlere geçit vermediğini anlattı.

Vali Çiçek, Cumhurbaşkanını güvenli bir şekilde Muğla'dan yolcu ettiklerini, ancak ilerleyen saatlerde otele saldırı girişiminin olduğunu, girişime katılanları da bir süre sonra yakaladıklarını dile getirdi.

Marmaris'te Cumhurbaşkanını kaçırmak veya öldürmek niyetiyle helikopterleriyle, silahlarıyla, tüm güçleriyle son noktayı koymaya gelen suikast timine gereken cevabın misliyle verildiğini vurgulayan Çiçek, şu anda hain planı yapanların yargı karşısında olduğunu kaydetti.

Vali Çiçek, kendisine sunulan Anadolu Ajansı'nın hazırladığı ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin özel bir bölümde yer verildiği 2016 yılllığını dikkatle inceleyerek, çalışmanın son derece önemli bir arşiv niteliği taşıdığını kaydetti.

Daha sonra Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan'ı da makamında ziyaret eden AA Antalya Bölge Müdürü Eğilmez, Anadolu Ajansı'nın 2016 yıllığını hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :