"Cumhurbaşkanı sorumsuzdur' diyen maddeyi değiştirdik"

"Cumhurbaşkanı sorumsuzdur' diyen maddeyi değiştirdik"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:- "Şu anki uygulamada 'Cumhurbaşkanımızın yetkileri var ama sorumsuzdur' diyor. Niye böyle yapmışlar? darbeci Kenan Evren anayasayı kendine göre tanımlamış, 'gerektiği zaman her şeye müdahale edeyim ama sorumlu olma

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, halk oylamasına ilişkin, "Şu anki uygulamada 'Cumhurbaşkanımızın yetkileri var ama sorumsuzdur' diyor. Niye böyle yapmışlar? Darbeci Kenan Evren anayasayı kendine göre tanımlamış, 'gerektiği zaman her şeye müdahale edeyim ama sorumlu olmayayım' demiş. Yetkin var, sorumsuzsun olur mu? 'Cumhurbaşkanı sorumsuzdur' diyen maddeyi değiştirdik, bu maddenin başlığını 'Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu' şeklinde değiştirdik." dedi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesindeki bir madencilik şirketini ziyaret eden Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyük bir devlet olduğunu söyledi.

Türk milletinin tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet gibi değerlerinin olduğunu vurgulayan Yazıcı, bu tür konuları asla tartıştırmadıkları belirtti.

AK Parti kadrolarının Türkiye'yi daha ileri taşımaya çalıştığını ifade eden Yazıcı, ''Hedefimiz Türkiye'yi Cumhuriyetin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün i̇fade etti̇ği̇ gi̇bi̇ muasır medeniyet düzeyinin üzerine taşımak. Bunun için gece gündüz demeden, hükümet olarak, Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın öncülüğünde durmadan koşuyoruz. Biz terleyen kadrolarız. Türkiye'nin gücünü arttırmak, potansiyelini verimli kullanmak, iş dünyamızın aktörlerinin önündeki engelleri kaldırmak, çalışma gücüne sahip insanımızın, çalışabileceği ortamlar oluşturmak için çalışıyoruz.'' diye konuştu.

Türkiye'nin muazzam bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdiğini anlatan Yazıcı, Türkiye'nin bütün sorunlarını çözdükleri iddiasında olmadıklarını da kaydetti.

İstihdam ve işsizlik konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yazıcı, müteşebbisleri desteklediklerini vurguladı.

Türkiye'nin 2002 yılından önce yaşadığı pek çok olumsuzluğu bertaraf ettiğine dikkati çeken Yazıcı, şunları söyledi:

''Özellikle sağlık alanında 2002 öncesinde ciddi sıkıntılar vardı. İlaç kuyruklarını hatırlayın. Devlet ilaç satardı, ilaç bulamazdınız, çile... 2002'den sonra ise potansiyellerimizi doğru kullanmaya başladık. 'Yurttaşlarımız eşit.' dedik. Karşı çıkanlar oldu, 'yaptırmayız' diyenler oldu, dinlemedik, duruşumuz kararlı, millete yaslandık ve hizmet ettik. Bunların hepsini düzelttik. Kapasitemizi insanların sorunları için kullandık. 'Her şeyi hallettik' iddiasında değiliz. Türkiye'nin şartlarına baktığımızda hep iyi şeyler yaptık. Siyaset milletin sorunlarını çözmek, hayat standardını yükseltmek, Türkiye'yi ileri taşıma işidir, yan gelip yatma yeri değildir. Bizim çalışmalarımızın merkezinde hep insan vardır. Biz öyle yürüyoruz, dik duruyoruz. Neye karşı Türkiye düşmanlarına karşı, halk düşmanlarına karşı, teröristlere karşı. Recep Tayyip Erdoğan gibi dik duruyoruz, omurgalı duruyoruz.''


- ''Spor olsun diye, iş olsun diye hiçbir teklifi gündeme taşımış değiliz''

Yeni anayasa değişikliği için 16 Nisan'da Türk milletinin karar vereceğinin altını çizen Yazıcı, "spor olsun diye, iş olsun" diye hiçbir teklifi gündeme taşımadıklarını dile getirdi.

Her işi ciddi ele aldıklarını belirten Yazıcı, AK Parti'nin hizmet, proje üreten bir anlayış içerisinde olduğunu ifade etti.

Hayati Yazıcı, Türkiye'nin büyük bedeller ödediğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Anayasamızı hazırladık ve Meclis onayladı. İnşallah 16 Nisan'da referandum yapacağız. Bazıları 'rejim değişiyor' diyor. Neyin rejimi? Türkiye'nin rejimi 1923'te belirlenmedi mi? Rejimimiz Cumhuriyet değil mi? İçinizde Cumhuriyet'le kavgası olan var mı? Rejim devletin yapısıyla ilgili bir kavramdır. Devletimizin şekli de üniterdir. Bunda bir değişiklik yok ki ama bunu böyle karalamaya çalışıyorlar. Bizim aklımızı karışık akıllarıyla karıştırmaya çalışıyorlar. Bunlara inanmayın, lütfen okuyun.

Bu Anayasa değişikliği içerisinde olmayan şeyleri söylemek sizin bilgi edinme hakkınızı çiğnemektir, saygısızlıktır, yalancılıktır. Biz yeni bir hükümet modeli getiriyoruz. Şu anki uygulamada 'Cumhurbaşkanımızın yetkileri var ama sorumsuzdur' diyor. Niye böyle yapmışlar? Darbeci Kenan Evren anayasayı kendine göre tanımlamış, 'gerektiği zaman her şeye müdahale edeyim ama sorumlu olmayayım' demiş. Yetkin var, sorumsuzsun olur mu? 'Cumhurbaşkanı sorumsuzdur' diyen maddeyi değiştirdik, bu maddenin başlığını 'Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu' şeklinde değiştirdik.''

Daha sonra Malkara Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikayı ziyaret eden Yazıcı, çalışanlarla görüştü, hatıra fotoğrafı çektirdi.


"Cumhurbaşkanı sorumsuzdur' diyen maddeyi değiştirdik"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :