Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

BARTIN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Bizim halkımız, Müslüman Türk milleti, kadir bilir bir millettir. Hizmet edeni bilir, ayırır. İnanıyorum ki; 10 Ağustos’ta sandıklar açıldığında, çok büyük oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan, inşallah Türkiye’nin 12. cumhurbaşkanı seçilecektir" dedi.

Şahin, Bartın’ın Ulus İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 10 Ağustos’ta ilk defa cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gidileceğini, artık halkın kendi cumhurbaşkanını kendisinin seçeceğini söyledi.

Bunun ülke için önemli bir dönüm noktası olduğunu, seçimin ülkede demokrasinin daha çok gelişerek güçlenmesi anlamına geldiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Artık ülkede her kişi ve kurum halka bakarak hiza, mesafe alacak. Cumhurbaşkanlığı makamındaki kişi halkın rızasını almak, halkın beklentilerine cevap vermek için hareket edecek. Daha önce cumhurbaşkanı meclis tarafından seçilirdi ve halka karşı pek sorumluluğu yoktu. Şimdi cumhurbaşkanları halka karşı da sorumlu olacak. Çünkü halkın oyuyla o göreve geliyor. Ülkede 11 tane cumhurbaşkanı seçildi. Özellikle 1960 darbesinden sonra seçilen cumhurbaşkanlarına dikkat edin, hepsi askerdir. Çünkü o sırada askeri vesayet vardı. Parlamentoda çoğunluğu elde eden parti bile kendi içerisinden bir aday gösteremiyordu cesaret edip. Artık hamdolsun, Türkiye bütün bunları geride bıraktı. Cumhurbaşkanını seçmek için sizin önünüze sandığı koymak kolay olmadı.  Bunun için anayasayı değiştirmemiz gerekiyordu. Diğer partiler, cumhurbaşkanını halkın seçmesini kabul edemediler, kabullenemediler. 'Halkın bu işe aklı ermez' dediler. Nitekim referandumda da halka hayır oyu kullanması için davette bulundular. Çünkü halka güvenmiyorlardı. Halka güvenmeyen kişinin demokratlığından kuşku duymalı. Çünkü, demokrasi halk yönetimidir. Halkın dediğine razı olmanın adıdır demokrasi. Halk ne diyorsa ona razı olacaksınız. İşte biz parlamentoda tek başımıza anayasa değişikliğini gerçekleştirdik ve referanduma getirdik. Siz de yüzde 69 oranında bir oy desteğiyle anayasa değişikliğini kabul ettiniz. İşte bunun ilk uygulamasını 10 Ağustos’ta yapacağız, sandık başına gideceğiz.

- "Adayımıza çok güçlü bir şekilde sahip çıkacağız"

10 Ağustos’tan sonraki cumhurbaşkanlığı döneminin farklı bir dönem olacağını, artık Türkiye’de yaşayan insanların sorunların çözümü için sadece Başbakanlığa değil, Çankaya Köşküne de bakacağını aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Çünkü orada oturan cumhurbaşkanı halkın oyuyla, hatta başbakanlardan daha fazla oy oranıyla oraya gelmiştir. Dolayısıyla halkın hiçbir sorununa duyarsız kalamaz. Ülkenin hangi ilinde ne gibi hizmetlere ihtiyaç var, bunu takip edecek cumhurbaşkanı Çankaya Köşkü’nde oturmalıdır. Bu kim olabilir? Ülkenin sorunlarını ilçe ilçe bilen birine ihtiyaç var. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıyorsunuz. Benim size onu tanıtmaya ihtiyacım yok. Onu önce İstanbullular tanıdı. Sonra tüm Türkiye, sonra dünya tanıdı. Duble yollarıyla, sabahın 4’ünde muayene olabilmek için hastane kuyruklarında bekleyen vatandaşlarımızı bu dertten kurtaran ve sağlık hizmetinde ülkeye çağ atlatan icraatlarıyla tanıdı. Her vilayeti üniversiteye kavuşturan, hava yolunu halkın yolu haline getiren icraatlarıyla tanıdı. Fakat yapacak daha çok işimiz var.

Bizim hedefimiz 2023, 2053, 2071’dir. 2023’de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz var. Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlık unvanı yerine cumhurbaşkanı unvanını alacak ve ülkeye üst noktada hizmetler verecektir. Bizim halkımız, Müslüman Türk milleti, kadir bilir bir millettir. Hizmet edeni bilir, ayırır. İnanıyorum ki; 10 Ağustos’ta sandıklar açıldığında çok büyük oy oranıyla Recep Tayyip Erdoğan inşallah Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilecektir. Adayımıza çok güçlü bir şekilde sahip çıkacağız."

- "Siyasi hayatımda hiçbir görev talebim olmamıştır"

Bu arada konuşmasının başında sandalyenin üzerine çıkan Şahin, vatandaşları daha iyi görebilmek için sandalyeye çıktığını belirterek, bunun kendisini yukarıda görmesi gibi anlaşılmamasını istedi.

"Bizler sizin hizmetkarınız. O bakımdan benim bu sandalye üzerine çıkışımı herhalde bu anlayışla karşılarsınız" diyen Şahin'e bir vatandaş, "Biz sizi daha yukarılarda, başbakan olarak görmek istiyoruz" şeklinde seslendi. Bunun üzerine Şahin, "Çok teşekkür ederim, teveccühünüz. Fakat benim siyasi hayatımda hiçbir görev talebim olmamıştır. Teşkilatım, halkım bana ne görev vermişse, şu ana kadar elimden geldiğince yerine getirmişimdir. Bu da sizin teveccühünüzdür" diye karşılık verdi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde CHP’den AK Parti’ye katılan Belediye Başkanı Emin Timur’u da ziyaret ederek "hayırlı olsun" dileklerini ileten Şahin, Abdipaşa Beldesi’nde de Abdullah ile Sema Nur Dönmez çiftinin nikah şahitliğini yaparak evlilik cüzdanını geline takdim etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı