Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şenatalar:

ÇANKIRI (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhan Şenatalar, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türk milletinin uzlaştığı aday olduğunu belirterek, "İhsanoğlu, Türkiye için bir fırsattır ve iyi bir şanstır" dedi.

Beraberinde partisinin İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Kadir Gökmen Öğüt, Ayşe Eser Danışoğlu ve İhsan Özkes, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan ile Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Şenatalar, halkın ilk defa cumhurbaşkanlığı için sandığa gitmesinin ülke için hayati önem taşıdığını söyledi.

Şenatalar, 2015 ve 30 Mart seçimlerinden daha önemli bir süreç yaşayacaklarına dikkati çekerek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde vereceğimiz kararla Türkiyemizin bundan sonraki 10-20 yılda nasıl bir ülke olacağına kararını vereceğiz" ifadesini kullandı.

 

Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Şenatalar, "Recep Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini istiyor. Oy verdiğimizde bilmeliyiz ki parlamenter sistemi ya da başkanlık sistemini isteyip istemediğimize karar vermiş olacağız. Başkanlık sistemini Erdoğan istiyor çünkü kimse Erdoğan'ın istediği başkanlık sitemini Ilgaz'da ya da Şabanözü'nde vatandaşımıza sormadı. 'Ben söyledim oluyor' gidişi yanlıştır. Bu, büyük tehlike ve oyundur. Hepimiz dikkatli olmalıyız çünkü birileri yetkilerini daha da güçlendirmek istiyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kucaklayıcı olmayacağını iddia eden Şenatalar, "Bugüne kadar kucaklayıcı olmayan insan, bugünden sonra nasıl kucaklayıcı olacak? Erdoğan'ın kucaklayıcı ve tarafsız olma şansı yok. Aynı zamanda adil de değil. Aslında samimi Müslüman olsaydı, adaletin tam teşekküllü işlemesini sağlardı. Bunların bir sorunu da cumhuriyet devrimi ve Atatürk'tür. Biz de bunlara karşıyız" şeklinde konuştu.

- "İhsanoğlu'na ön yargılı davranılıyor"

Şenatalar, İnsanoğlu'na ön yargılı davranıldığını savunarak, şöyle konuştu:

"CHP adayı olarak değil, cumhurbaşkanı olarak desteklediğimiz Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanımadan, ön yargıyla tepki gösterilmesi yanlış. İhsanoğlu, milletin uzlaştığı bir adaydır. İhsanoğlu, Türkiye için bir fırsattır ve iyi bir şanstır. Şeriatla ilgisi yoktur. Laikliğe tam manasıyla inanır. Dürüsttür, başarılı bir akademisyendir. İlahiyatçı değil, kimyacıdır. Cumhuriyete inanan, Atatürk'ün misyonunu kavramış bir kişidir. İnsanoğlu'nun yelpazenin her kesiminden, çok farklı siyasi görüşü olanlardan destek görmesi ayrı sevinç kaynağıdır. Hangi partiden olursanız olun, mutlaka oy vermek için sandığa gidin ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyin. Oyumuzu bilinçli kullanmakla geleceğimizi aydınlık yapmalıyız."

Kaynak:Haber Kaynağı