Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, 3 Ağustos'ta Kadıköy Meydanı'ndaki "İstanbul Mitingi"ne katılacak

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 Ağustos'ta Kadıköy Meydanı'nda "İstanbul Mitingi"ne katılacak.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Şamil Altan, il başkanlğıında düzenlenen basın toplantısında, çok yakın zamanda Türkiye'nin gelecek birkaç 10 yılının, siyasal, ekonomik, kültürel, sosyal ilişkilerini belirleyecek cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın kampanyasının İstanbul koordinasyonunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Altan, bu kapsamda 3 Ağustos'ta "İstanbul Mitingi"ni gerçekleştireceklerini belirtti.

Halkların önünde çok önemli bir seçimin olduğunu dile getiren Altan, "İlk defa cumhurbaşkanı Türkiye'de halk oylamasıyla seçiliyor. Bu yeni ve alışık olmadığımız bir şey. Bundan çok daha önemlisi, halkın çıkarlarını, ezilenlerin umutlarını, kadınların, gençlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Alevilerin, Kürtlerin kurtuluş mücadelesinin enerjisini ve birikimini temsil eden bir adayla seçimlere katılıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı yarışının çok eşitsiz koşullarda ilerlediğini savunan Altan, bu koşullara rağmen Selahattin Demirtaş'ın kampanyasına halkın teveccühünün çok ileri derecede olduğunu söyledi.

İl Eş Başkanı Şamil Altan, "Biz bu kampanyayı 3 Ağustos'ta bir İstanbul Mitingi ile taçlandırmak istiyoruz. Bunun için de bütün halkımızı Kadıköy Meydanı'na çağırıyoruz. Herkes orada olsun. 3 Ağustos'ta, Kürtleri, Türkleri, Ermenileri, Alevileri, Süryanileri, Arapları, bütün ezilenleri, memurları öğretmenleri, işçileri ve emekçileri, Kadıköy'de saat 16.00'da bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül de de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı