Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, demokrasilere değer katan en temel ilkelerden birinin şeffaflık olduğunu belirterek, "Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için kendisine yatırılan bağışları açıklamaması kabul edilemez" ifadesini kullandı.

Toprak, yazılı açıklamasında, cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın kendi hesaplarına yatırılan bağışları açıkladıklarını vurguladı.

Bu tür sistemlerin uygulandığı demokratik ülkelerde herkesin kendisine yatırılan parayı kuruşu kuruşuna açıkladığını ve nerede kullanıldığını bütün detaylarıyla kamuoyunun bilgisine sunduğunu kaydeden Toprak, "Cumhurbaşkanlığı sürecinde devletin imkanlarını kullanarak eşitsiz bir yarışı sürdüren Sayın Erdoğan, kendisine yatırılan bağışlar konusunda ise hiçbir açıklama yapma gereği duymamaktadır. Demokrasilere değer katan en temel ilkelerden biri de şeffaflıktır. Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı için kendisine yatırılan bağışları açıklamaması kabul edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

Toprak, her söylemlerinde milletten bahsedenlerin iş şeffaflığa, dürüstlüğe, demokratik ilke ve değerlere göre hareket etmeye geldiğinde suspus olduklarını belirterek, daha seçimin ilk basamağında millete gerçekleri söylemeyenlerin, bu millete verecekleri hiçbir olumlu örnek ya da katkının söz konusu olamayacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı