Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

ANTALYA (AA) -  Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bağışlara ihtiyacı yok. Herkese bağış yapabilecek durumda. Bütün Türkiye'ye bağış yapsa para bitmez ama yine de kampanya parasını milletten topluyor" dedi. 

Konyaaltı Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen "Demokratik Değişim, Barışçı Türkiye Şöleni"ne katılan Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, coşkuyla çalışan seçmenleri de olmasa seçimin kahrının çekilmeyeceğini söyledi.

Kendilerinin seçim kampanyasına girmesiyle seçimlerin sıkıcı olmaktan kurtulduğunu ifade eden Demirtaş, "Biz seçime girmeseydik 80 yıldır aynı şeyleri söyleyen, tek ırk ve mezhep üzerinden halka parmak sallayanlar yarışacaktı. Şimdi İzmir'de, Antalya'da, Hakkari'de, Van'da, Tekirdağ'da umut var, heyecan var. Biz Kürdüz, Türküz, Alevi ya da Sünniyiz ama bir şeyin farkındayız ki hepimiz yoksuluz, emekçiyiz. Yani devletin bütün yükünü çekenleriz. Halk ilk defa kendi başkanını seçme fırsatını yakaladı. Eskilerden kurtulma, bahar temizli yapma zamanı geldi" diye konuştu. 

AK Parti'nin "Yeni Türkiye" vaadiyle 12 yıldır iktidarda olduğunu anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"12 yıldır kendilerine oy verenleri beslediler. Başbakan, sadece kendi etrafındakileri besliyor, kendisine oy vermeyen herkesi dışlıyorlar. Bugünlerde ise gece yarısı kabusla uyanıyordur. Kabusta koltuğu birileri altından çekiyor, kendisi de pat diye düşüyordur. Her gün her saat bu kabusu görmeye devam edecek. Çünkü Çankaya yolları sana güllük, gülistanlık olmayacak. Oynaya zıplaya oraya çıkamayacaksın. Ya halklara saygı göstereceksin, bütün kimliğimiz, inancımız, ezilmişliğimizle bizi dikkate alacaksın ya da biz elimizi masaya vuracağız. Halkları dikkate almadan, onların desteğini almadan Çankaya kimseye yar olmaz. Hiçbir koltuk bu şekilde huzur getirmez" 

- "Bağışlara ihtiyacı yok"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı bağışları bile açıklamadığını savunan Demirtaş, "Bağışlara ihtiyacı yok. Herkese bağış yapabilecek durumda. Bütün Türkiye'ye bağış yapsa para bitmez ama yine de kampanya parasını milletten topluyor. Seçime kadar 24 saat parayı saysalar yine de bitiremezler. 'Tartışmaya gel' diyoruz, gelmez. Nasıl halk başkanı olacaksın? Kendi servetini bile açıklamayandan halkın başkanı olur mu?" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı