Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderleri kabulü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderleri kabulü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlerle yaptığı zirvede "devlette liyakat sisteminin önemine" vurgu yaptığı belirtildi- Kılıçdaroğlu'nun ayrıca HDP'nin de bu sürecin içerisinde olması gerektiğini aktardığı ifade edildi

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen zirvede, devlette liyakat sisteminin önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı zirvede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbeye karşı gösterilen irade dolayısıyla liderlere teşekkür etti.

Erdoğan, darbe girişimine ilişkin, gözaltılar ve tutuklamalar başta olmak üzere bazı istatistiki bilgiler verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da darbe girişiminin önlenmesine gölge düşürecek hukuk ve adalet dışı uygulamalardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, bundan sonraki sürecin bir "cadı avına dönüşmemesi" konusundaki hassasiyetini iletti.

Kılıçdaroğlu, sürecin hukuka uygunluğunun izlenmesi amacıyla bir komisyon kurduklarını anımsatarak, bir benzerinin diğer partilerce de oluşturulması önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bu önerisi olumlu karşılandı.

Görüşmede medya özgürlüğü vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, basın yayın kuruluşlarının üzerindeki baskıların kaldırılması gerekliliğinin darbe girişimiyle bir kez daha ortaya çıktığını söyleyerek, "6 yılın ardından TRT'ye konuk olabildiğini" anımsattı.

- "İş ehline verilmeli"

Görüşmede devlette liyakatın önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, "işin ehline verilmesi, bundan sonraki süreçte bakanlıklardaki benzer cemaat yapılanmalarına da izin verilmemesi" ve gelinen noktada "iktidarın öz eleştiri" yapması gerektiğini de ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk gibi davalarda mağdur edilen askeri personelin itibarının iade edilmesi ile görevlerine geri dönebilmelerine yönelik yasal düzenleme yapılması önerisini de aktardı.

- "HDP de süreçte olmalı"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zirveye HDP'nin davet edilmemesi konusundaki rahatsızlığını ileterek, 15 Temmuz gecesinin ardından ortak bildiriye imza atan bir parti olarak HDP'nin de bu sürecin içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :