Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ant içme töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ant içme töreni

Kalkınma Bakanı Yılmaz:

TBMM (AA) - ESİN IŞIK - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ant içme töreni öncesinde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın anayasa kitapçığını fırlatmasına ilişkin, "Halkın yüzde 52'sinin seçtiği bir insana yapılan saygısızlık aslında o insanı seçen büyük kitlelere yapılmış bir saygısızlıktır. Keşke olmasaydı" dedi.

Yılmaz, AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı'nın yemin töreninde yaşanan olayı "üzücü" olarak niteleyen Yılmaz, "Keşke olmasaydı" dedi.

İlk defa halkın yüzde 52 oyla ilk turda Cumhurbaşkanı'nı seçtiğini ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Burada yaşadığımız olayları ben doğrusu biraz da halka karşı bir saygısızlık olarak görüyorum. Halkın yüzde 52'sinin seçtiği bir insana yapılan saygısızlık aslında o insanı seçen büyük kitlelere yapılmış bir saygısızlıktır. Bundan sonra inşallah böyle olaylar  görmeyiz. Cumhurbaşkanı tabi ki 77 milyonun cumhurbaşkanı. Seçilirken belli bir oranda oy alarak seçilmiş olabilir ama o göreve başladığı andan itibaren bütün milletimizin, devletimizin birliğini, gücünü temsil ediyor. İktidarıyla, muhalefetiyle yeni Cumhurbaşkanımıza güç vermemiz lazım ve çok daha saygılı bir şekilde bu süreçlerin yürümesi lazım."

 

- "Duygusal anlar yaşadık"

 

Yemin töreninde duygusal anlar yaşadıklarını dile getiren Yılmaz, "AK Parti'liler olarak sevinçle hüznü birarada yaşıyoruz" dedi.

Hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, "Bir taraftan da çok sevinçliyiz. Sayın Recep Tayyip Erdoğan devletin başına doğrudan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu ve o da bizim partimizden oldu. Ama bir taraftan da bir hüzün hissediyoruz. Partimizin, hükümetimizin başından Cumhurbaşkanlığı'na geçiş oldu" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı