Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da önemli açıklamalar! Bize saldıran hangi ülke olursa olsun: Bir gece ansızın gelebiliriz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Prag'da önemli açıklamalar! Bize saldıran hangi ülke olursa olsun: Bir gece ansızın gelebiliriz!

Prag zirvesi sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan gazetecinin sorusuna, "Sadece Yunanistan için geçerli değil, bize saldıran hangi ülke olursa olsun cevabımız, Bir gece ansızın gelebiliriz. Bunu böyle bilmeleri lazım" cevabını verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu'nun ilk toplantısı için geldiği Çekya'nın başkenti Prag'daki temaslarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu programının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Yunan gazetecinin ''Bir gece ansızın gelebiliriz" derken Yunanistan'a saldırmayı mı kast ediyorsunuz? Açıkça cevap verir misiniz?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doğru anladınız" diye cevap verdi. Erdoğan, "Sadece Yunanistan için geçerli değil, bize saldıran hangi ülke olursa olsun cevabımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz'. Bunu böyle bilmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirdiği temaslarında bir çok Avrupalı liderin Türkiye'nin diplomatik hamlelerinden övgüyle bahsettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

  • Bölgemizde iyi komşuluk ilişkileri temelinde tam normalleşme hedefimize ulaşacağımıza samimiyetle inanıyorum.

  • Türkiye'nin önüne çıkartılan engellerin adil olmadığının dahası bu durumun AB'nin menfaatlerine zarar verdiğinin altını çizdik.

  • Tahıl koridorunun açılmasını diplomatik bir başarı olarak görüyoruz. Rusya'nın gübresini de Türkiye üzerinden ihtiyacı olan ülkelere gönderme gayreti içinde olacağız.

  • Ülkemizin Rusya-Ukrayna savaşında arabulucu ve kolaylaştırıcı rolü takdir ile karşılanıyor.

  • Yaşanan gelişmeler, Türkiye'nin Avrupa için anahtar ülke olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

  • Türkiye'nin hiçbir ülkenin toprağında, egemenliğinde, hak ve hukukunda gözü yoktur.

  • Türkiye olarak AB ülkeleri ile ilişkimizi geliştirmek ve birlik sürecimizi ilerletmek için işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Görüşmemiz samimi bir havada geçti.

  • Bizim şu an itibariyle Yunanistan ile görüşeceğimiz bir şey yok.

  • Avrupa Siyasi Topluluğu, Avrupa Birliği'nin alternatifi değildir.

  • Vakti saati geldiğinde Suriye'nin Başkanıyla da görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibariyle zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor. "Şu an itibariyle böyle bir şey söz konusu değil" diyen Erdoğan şunları söyledi: Ama 'Mümkün değildir' ifadesini kullanmam da, alışılmış bir siyasetçi değilim. Dolayısıyla vakti saati geldiğinde biz Suriye'nin başkanıyla da görüşme yoluna da gidebiliriz. Şu an itibariyle zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor.

    Fakat bizim bütün arzumuz Suriye'deki terör gruplarının buradan arındırılması ve biliyorsunuz burada şu anda briket evler yapma suretiyle geri dönüşü hızlandırmanın adımlarını atıyoruz. Geri dönüşümle ilgili 550 bin civarında Suriyeli kendi topraklarına döndü. Rusya-Ukrayna savaşı bölgedeki atılacak adımları da bir yerde erteledi.

    Suriye'deki olaylarda Rusya'nın, İran'ın etkin rolü var. Koalisyon güçlerinin etkin rolü var. Koalisyon güçlerinde başta Amerika olmak üzere terör örgütlerine ciddi manada silah, mühimmat, araç gereç destekleri yapılıyor. Bütün bunları da vakti saati geldiğinde Amerika'nın yetkilileri ile yetkililerimiz görüşerek, bunlardan Suriye'nin gerek kuzeyde, doğusunu, gerekse tam kuzeyini arındırmalarını istiyoruz.

    Şu ana kadar istediğimize ulaştık mı, hayır ulaşmadık, takipçisiyiz devam ediyoruz.

  • Türkiye'ye saldıran ya da rahatsız eden ülkelere karşı, Bir gece ansızın gelebiliriz, bunu böyle anlamaları lazım.

  • İsveç'te bu terör örgütlerinin yürüyüşleri devam ettiği ve parlamentoda bu teröristler yer aldığı sürece bizim İsveç'e bakışımız olumlu olmayacaktır.

  • Finlandiya'nın NATO üyeliği sorusu hakkında, "Sanna Marin ile görüşmemiz iyi geçti. Kendisine, Finlandiya ile ilişkilerimizin İsveç'e göre daha farklı olduğunu söyledim. Finlandiya, terörün kol gezdiği bir yer değil ama İsveç öyle. Burada Finlandiya-İsveç noktasında NATO'nun karar vermesi gerek. NATO, bu kararı Finlandiya'nın lehine verirse biz de elimizden geleni yaparız"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.