Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! Kira artışlarında fırsatçılığa asla izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef büyükşehirlerde kiraların ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu vicdani, ahlaki, insani değil. Bu bir fırsatçılıktır. Seçimden sonra üzerine gideceğiz. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükşehirlerdeki fahiş kira artışı sorununa işaret ederek, "Bu vicdani, ahlaki, insani değil. Bu bir fırsatçılıktır. Bu fırsatçılığa da yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında Ak Parti’nin seçim beyannamesinde açıklanan proje ve müjdeler, savunma sanayii, enerji, ekonomi ve sağlık alanında son dönemde hizmete alınan dev yatırımlar, deprem bölgesinde yeniden inşa çalışmaları ve gündeme dair önemli konularla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı.

"KİRA FIRSATÇILIĞINA YASAL DÜZENLEMELERLE KESİNLİKLE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak yayında yaptığı önemli açıklamalarda fahiş kira artışlarına yönelik olarak, "Büyükşehirlerde kira sorunlarını görüyoruz. Bu fırsatçılığa asla izin vermeyeceğiz. Seçimden sonra yasal zeminde adımlar atacağız. Seçimden sonra üzerine gideceğiz. Kiraların büyükşehirlerde ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu vicdani, ahlaki, insani değil. Bu bir fırsatçılıktır. Bu fırsatçılığa da yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bugün önce Afyonkarahisar'daydık. Oradan yola çıkmıştık. Oradan yola çıktığımız için Cumhurbaşkanlığı seçiminde de oradan çıkış yapalım dedik. Orada muazzam bir müzenin açılışını yaptık. Afyonkarahisar, Ege'ye ayrı bir güzellik katacak. Ardından Eskişehir'e geçtik. Sonra da gençlerle iftar yaptık. İftarımız da çok güçlüydü, diriydi. Şimdi de sizlerle beraberiz.

KALICI KONUTLARIN TESLİM SÜRECİ

Çok iddialı bir ifade olur. 1 yılı daha önceki deneyimlerimizden yola çıkarak söyledik. Van, Bingöl, Manavgat ve Kastamonu'da uyguladık. Edindiğimiz tecrübeleri buraya aktarmak istiyoruz. Burada birçok firma çalışıyor. Tüm firmaları seferber ettik. Murat Bey, tüm ekipleriyle çalışmasını sürdürüyor. Bir taraftan enkaz kaldırma çalışmaları, bir taraftan da zemin etüt çalışmaları sürüyor. Buradan gelecek raporlar önemli. Raporlar gelecek ki ona göre adım atalım. Az hasarlı olanları da yıkalım ve zeminin sağlıklı olduğu yerlerde yapalım. Zemin artı 3 bilemedeniz 5. Bunları hafif malzemelerle yapmak önemli.

Gayrimenkullarda hak kaybı olmaması için ekiplerimiz titiz bir çalışma yürütüyor. Daha önceki afetlerde bunu yaşadık. Devlet vatandaşı için hep yaptı. Hiç hak kaybı olmadı. şehirlerimizde inşa edilen yeni alanlarla yeni cazibe merkezi olacağı için yeni ev bulmak da kiralamak da kolay olacak. Seçimden sonra kiraların üzerine gideceğiz. Büyükşehirler arttığını görüyoruz kiraların. Bu fırsatçılık. Bu fırsatçılığa da düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz.

"7 COĞRAFİ BÖLGEDE 7 REZERV ŞEHİR İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK"

İstanbul'un 39 ilçesini kapsayan bir risk haritasını Bakanlığımız çıkardı. 220 bin bina risk altında. İstanbul'da toplam 1 milyon nüfuslu iki ayrı şehir kuralım diyoruz. Kanal İstanbul'un bir tarafında 500 bin diğer tarafında 500 bin. Uydu kent modeli olacak. 130 milyon metrekare yere ihtiyacımız var. Bakanlığımız yerleri belirledi. Bu alanlar sadece riskli binaları dönüştürmek isteyen vatandaşlarımız için kullanılacak. Avcılar'da bunu yaşadık. Bu tür olaylar onların yaklaşımını teşvik ediyor. Nüfus artmayacak. İstanbul'a yeni nüfusun gelmesine müsaade etmeyeceğiz. 500 bin konutun bir kısmını yerinde dönüştüreceğiz. 7 coğrafi bölgede 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık. Asrın felaketine karşı asrın dayanışması gösterildi. Aynı dayanışma yeni afetlere karşı da gösterilmeli. Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlarımız bize yardımcı olsun. Bay bay Kemal'in 'Boğaz'ı görmek için bunu yapıyorlar' demesi acemilik.

"CAN VE MAL GÜVENLİĞİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNEMEYİZ"

İnsanımızın can ve mal güvenliğinden başka bir şey düşünemeyiz. Vatandaşımın 'Allah razı olsun' demesi beni çok mutlu ediyor. Ben diyorum ki şehirlerimizi yeni projelerle daha güvenli hale getirelim. Üsküdar Belediye Başkanımızlaydık. Daha sonra Nev Mekan'da gençlerle beraber oldu. Onlarla biraz dertleştik. Onları bu mekanların mutlu ettiğini hissetmek beni de mutlu ediyor. Artık tek bir vatandaşımın dahi enkaz altında can vermemesi lazım. Bir an önce dönelim diyorlar. Yok dönmeyeceksiniz. Biz binaları halledelim. O zamana kadar burada kalın. Bittiği zaman geldiğiniz yere uğurlayalım.

"MESELE DOĞRULAR ÜZERİNE SİYASETİ İNŞA ETMEK"

Bizim için siyasette durmak hiç olmadı. 40 yıllık siyasi hayatım her zaman bu yoğunlukta geçti. Bazı programlarda açıklamışımdır. Bir gece geç saatte eve geldim, baktım odanın kapısına bir pusula yapıştırılmış. 'Babacım bir geceni de bize ayır'. Ben de 1, 1,5 eve gelmişim. Tabi duygulandım. Dertleniyorsunuz. Burada da aynı hayatı yaşıyoruz. Zaman zaman eşim de ya benle ya da arkadaşlarıyla gidiyor. Bayramın 2. 3. gününe Deprem bölgesine programlar yaptı. Konut teslimine gideceğim. Zaten depremzedelerle iftarlarda bir araya geldik. Bayramda da köyevlerinin teslimine gideceğiz. Projeler çok güzel. Orada olmamak millet adına hasılayı toplamamak olur. Bazı iş adamlarımızı teşvik eder miyiz? Devletin varlığı bunun için var. Şu güzelliği ortaya koymak için. Benzerlerini Manavgat'ta da yaptık. İnanmıyorlardı. Birisi 'Bu konutları bu kadar kısa sürede yapıp teslim edeceğim dediğinde size inanmamıştım hakkını helal et' dedi. Traktörü yanan vatandaşa da 1 haftada traktörünü teslim ettik. Mesele doğrular üzerine siyaseti inşa etmek. Doğruları verirseniz bu halk sizinle ölüme gider.

"BAY BAY KEMAL BAŞARISIZLIĞININ KİTABINI YAZMIŞ"

Bu bay bay Kemal'in SSK'nın başında olduğu dönemde hazırladığı bir kitapçık. Burada o çöküşü kendi dilinden anlatıyor. 'Eksiklerimiz yanlışlarımız var ama biraz da bizi dinleyin' diyor. Herkes başarısının kitabını yazar Bay bay Kemal başarısızlığının kitabını yazmış. Bizzat ağzından başarısızlığının itirafı var. Rahmetli Savaş Ay'ın programında gösterdikleri gerçek değil diye Avusturyalılara rapor hazırlatıyor. Avusturyalılara sormana gerek yok hastane koridorlarında inleyen vatandaşlarıma sor.

Rahmetli Savaş Ay hayatta olsaydı, bugünün şehir hastaneleri görseydi, özlemini duyduğu hastaneleri yakalamış olsaydı. Bay bay Kemal sen bize ne anlatıyorsun. Bu saçma broşür seni kurtarmaz. 14 Mayıs, bunun hesap sorulacağı gün olacak. Kocaeli'nde Şehir Hastanesi açtık. Hasta yakınları, 'Allah razı olsun, pırıl pırıl yerde bizi tedavi ediyorsunuz' diyor. Vatandaşıma sesleniyorum, bir tarafta bu hastaneleri hayata geçirmiş olan Cumhur İttifakı var, diğer tarafta bay bay Kemal'in SSK döneminde yapmış olduğu hastaneler var. Bir tarafta teröristlerin savunduğu 7'li masa var bir tarafta da milletinin bütün her şeyine sahip çıkmadığı ahdi içerisinde olan bir Cumhur İttifakı var.

TOGG MAKET, TCG ANADOLU MAKET DİYORLAR!

Togg sürüyoruz piyasaya herkes iftihar içerisinde. Diğer taraftan TCG Anadolu'yu tanıtıyoruz. Gemiyi gezenler de bize dua ediyor. Ama bunlar diyor ki maket. Togg maket, TCG Anadolu maket. Hepsini görüyorlar. Gemi pırıl pırıl. Bin 300'ün üzerinde personeli var. Bu personelle Akdeniz'e açılacak. Orada Türk'ün gücünü dünyaya haykıracak. Biz şimdi Levent'te Barboras Hayrettin Paşa Camii'ni inşa ettik. Oraya neden Levent denir? Barbaros Paşa'nın leventleri oradan sahile indiğini için oraya Levent deniyor. Onun için adını Barbaros Hayrettin Paşa koyduk. Süslemelerde denizin dalgalarını cama işlemişler. Bütün mimarlarımıza teşekkür ediyorum.

"IMF'İN İPİNİ 2013'TE KESTİK"

Bugüne kadar muhalefette bay bay Kemal'in dışında pek isimlerini almadım. Son zamanlarda şirazeden çıktıkları için onları da masaya yatırmak gerekiyor. 14 Mayıs önemli Seçim. Bu ekibin içerisinde çok yakın çalıştığım kişiler var. Bir tanesini başbakanlık makamına getirerek yanlış yaptığım kişi, diğeri de genç yaşta bakanlıklara getirdiğim kişi. Bu Bebecan'dır. Davos'ta IMF'nin başı ile görüşme yaptık ve dedim ki 'elemanların bize siyasi akıl vermeye gelmesin, Türkiye'yi yönetemezler, Türkiye'nin başbakanı benim ve ben yönetirim'. Tabi adamın rengi attı. 2013'te IMF'in ipini kestik. Onlarla bu görüşmeyi yaptıktan sonra 2013'e kadar devam ettik ve borcu ödedik. Başbakanlığımda Merkez Bankası'nın döviz rezervi 135 milyar dolara kadar çıktı. Hava atıyor. Son imzayı koyan kim? Son imzayı koyan başbakan olmadıktan sonra senin yapabileceğin ne olabilir?

"BEN 6 SIFIRI ATACAĞIM DEDİĞİM ZAMAN 'OLMAZ' DEDİLER"

Ben 6 sıfırı atacağım dediğim zaman 'olmaz' dediler. Başbakanlık görevine gelenin durumu malum zaten. CHP'nin çok övdüğü zat var. Otel kapılarının arkasında kendisi ve İP'in hazinecisi IMF ile görüşme yaptılar. IMF ile görüştüklerinde ne tavsiyesinde bulundular? Dediler ki, AK Parti IMF'ye borçlanmalı. Biz dedik ki 'kendimize yetiyoruz'. Ee ne oldu battık mı? Yolumuza devam ediyoruz. Faizi düşürdük. Ne oldu, battık mı? Dünyada herkes faizi yükseltiyor, biz düşürüyoruz. Enflasyon yavaş yavaş iniyor. Haklılığımız dünyada takdir ediliyor. Yüksek faizle doğru yapmadık diyorlar. Yaptığımız ikili görüşmede bunu ifade ediyorlar. Dünyada herkes bir modelle ifade ediyoruz. Biz de Türkiye modeli diyoruz. Türkiye modeliyle dünyada örnek olacağız. Bunu görecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.