Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'millet teknoloji görsün' diyen Kılıçdaroğlu’na Togg daveti: İthal danışmanlarını al gel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'millet teknoloji görsün' diyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Vizyon toplantılarına gelmeyi tenezzül etmeyen teknoloji komiserinin konuşması, millet teknoloji görsün diye pazarlamak komiklik değil cahillik alametidir" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Togg davetinde bulunarak, "Eğer samimiysen, görmek istiyorsan yanındaki ithal danışmanları da al onlar da gelsinler. Bakalım bu ithal elemanlar ne kadar beyinleri çalışıyor gelsinler orada görsünler" diye konuştu.

Samsun'da düzenlenen "Kuruluştan Bugüne Hep Birlikte 2023'e" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "CHP'nin başındaki zata TEKNOFEST'te yaptığı kısa süreli ziyaret yeterli olmamış. En azından Togg'un üretim üssünü ziyaret etmesini tavsiye ediyorum. Vizyon toplantısına gelmeye tenezzül etmeyen yabancı ekonomi komiserinin konuşmasını "millet teknoloji görsün" diye pazarlamak komiklik değil cahillik alameti. Önce Togg'u ziyaret etmek istediğini yönetim kurulu başkanına söylüyor. Yönetim kurulu başkanı da Bay Kemal'in Togg'u ziyaret etmek istediğini söylediğinde fakat Sanayi ve Teknoloji Bakanını da yanına alacaksın. Bakan gelecekse o zaman gelmem demiş. Gelip göreceksen gör, Togg'un birinci derecedeki sorumlusu Sanayi ve Teknoloji Bakanı'dır. Bu yatırım devletin yatırımıdır. Eğer samimiysen görmek istiyorsan yanındaki ithal danışmanları da al onlar da gelsinler. Bakalım bu ithal elemanlar ne kadar beyinleri çalışıyor gelsinler orada görsünler. Baykar'a git Baykar'ı görsünler. Şimdi de birisi geliyor ve inşallah KIZILELMA'yı görsünler. Bir ay içerisinde KIZILELMA da havalanırsa zaten olay çok daha farklı bir yere gitmiş olacak. Kendini tanımayan kendini bilmeyen dünyaya kendini tanıtabilir mi? Tanıtamaz. İngiltere'ye gitmiş oradan parayı alıp gelecekmiş" ifadelerini kullandı.

"KOMİKLİK DEĞİL CAHİLLİK ALAMETİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın ardından sosyal medya hesabından yaptığı seri paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

Vizyon toplantılarına gelmeye tenezzül dahi etmeyen yabancı ekonomi komiserinin konuşmasını “millet teknoloji görsün” diye pazarlamak komiklik değil cahillik alametidir.

"3-5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN BİLE YAPTIĞI ŞEYİ TEKNOLOJİ DEVRİMİ SANIYORLAR"

Günümüzün 3-5 yaşındaki çocuklarının bile yaptığı bir işi teknoloji devrimi sananlar, dünyayı da ülkelerini de yaklaşık 7 ay sonra oyuna talip oldukları milletini de tanımıyor demektir.

OSB’LERİ, AR-GE MERKEZLERİNİ, TEKNOPARKLARI, TOGG ÜRETİM ÜSSÜ’NÜ ZİYARET TAVSİYESİ

Anlaşılan CHP’nin başındaki zata TEKNOFEST’e yaptığı kısa süreli ziyaret yeterli olmamış… Kendisine ülke ülke dolaşmak yerine yanına ithal danışmanlarını da alarak Türkiye’deki OSB’leri, AR-GE merkezlerini, Teknoparkları, Togg Üretim Üssü’nü ziyaret etmesini tavsiye ediyorum.

Belki o zaman Türkiye’ye yabancıların gözüyle bakmayı, siyaseti yabancı akıl hocalarının tavsiyeleriyle yapmayı bırakır. Belki o zaman arkası karanlık, sicili bozuk ithal danışmanlardan medet ummak yerine bu toprakların yetiştirdiği değerlerden ilham alır.

"MİLLETİMİZ KİM “TEKNOLOJİ ÖZÜRLÜ”, KİM “TEKNOLOJİ GURUSU” SANDIKTA GÖSTERECEK"

Elbette aziz milletimiz sandık önüne konulduğunda tüm bunların hesabını yapacak; kimin “teknoloji özürlü,” kimin de “teknoloji gurusu” olduğunu Bay Kemal ve yurt dışındaki vasilerine gösterecektir.

Kemal Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin vizyon toplantısına danışmanı Jeremy Rifkin ile Daron Acemoğlu'nun ABD'den canlı bağlantı ile katılmasıyla ilgili gelen tepkilere cevap vermişti.

Jeremy Rifkin'in Zoom bağlantısıyla CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısına katılımını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Allah aşkına teknolojiyi bir görsün millet. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti. Bir de şu var, bunların hepsi para. Gelmesi, güzel bir otelde kalması vs.. Bu insanlar gönüllü olarak bize katkı veriyorlar, bunlar partinin elemanı değil. Teknolojinin bize sağladığı imkanların herkes farkına varmalı. Teknolojinin ne olduğunu ve insanlara hangi olanakları sağladığını insanların bilmesi lazım."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.