Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar tahmini

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar tahmini

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varlı Fonu'nun ilan edilmesinden sonra dolardaki düşüşe dikkat çekti. Erdoğan, 'Ben inanıyorum ki 3.50’nin de altına düşecek' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ülkelerini ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere samimi açıklamalarda bulundu.

Erdoğan Varlık Fonu'nun büyük önem art ettiğini ve doların da 3,50'nin altına düşeceğini söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları:

VARLIK FONUNU DA ANLAMIYORLAR

Varlık Fonu büyük önem arz ediyor. Ama bazı malum kafaların, bu işlerden anlamadıkları için hazmedemediğini gördük. Bunlar geçmişte de Özal’ı anlayamıyordu. Şimdi dünyayla yarışan projeler yapıyoruz, aynı kafa bunlara da karşı çıkıyor. Bunları anlamakta zorlananlar Varlık Fonu’nu da anlayamıyor.

Ne yaptı Varlık Fonu? Ciddi güç kattı Türkiye ekonomisine. Ama o kadar cahiller ki tutup bunun bir özelleştirme olduğunu iddia ediyorlar. Ne alakası var? Elden çıkarılan bir şey yok ki. Bunların hepsi karşı tarafa bir tür teminat.

İNANIYORUM Kİ 3,50'NİN ALTINA DÜŞECEK

Varlık Fonu ayrıca ortaklığa da girebiliyor. İkili ortalıklar, üçüncü ülkelerle farklı ortaklıklar suretiyle gücünüze güç katıyorsunuz. Çeşitli imtiyazlar elde ediyorsunuz. Nitekim ilanı yapılır yapılmaz dolarda düşüş başladı. Ben inanıyorum ki 3.50’nin de altına düşecek. Niye? Türkiye’ye girdiler durmayacak, bunu göreceğiz. Dedim ya, Türkiye ekonomik açıdan hâlâ güvenli liman. Büyümede de inşallah öyle korkulacak bir durum olmayacak.