Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Slovenya ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Postojnska Jama Mağarası'nı ziyaret etti

LUBLİYANA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Slovenya'da, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Postojnska Jama Mağarası'nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'a, Slovenya-Slovakya-Romanya ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ve eşi Tanja Pecar tarafından yapılan resmi karşılama töreninin ardından Lubliyana Şehir Müzesi'ni gezdi.

Erdoğan, tarihi Auersperg Sarayı'ndaki Şehir Müzesi'nde prehistorik dönemden bugüne kadar sergilenen eserler ve yapılara dair duvar örneklerini inceledi. Roma dönemine ait eserlerin sergilendiği bölümü gezen Emine Erdoğan, buradan Druga Violina adlı bir restorana geçti. Engelli çocuk, genç ve yetişkinler tarafından işletilen restoranda Erdoğan'ı, Druga Engelli Eğitim Bakım ve Çalışma Merkezi Müdürü Dr. Valerija Buzan, karşıladı ve merkez hakkında bilgi verdi.

Emine Erdoğan, daha sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Postojnska Jama Mağarası'nı ziyaret etti. 19. yüzyıl ortalarından bu yana dünya tarih, kültür, bilim ve siyaset çevrelerinden çok sayıda kişinin ziyarete geldiği mağaranın anı defterine düşüncelerini yazan Erdoğan, "doğal mirasın en iyi şekilde korunması" temennisinde bulundu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı