Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da

Erdoğan, toplu açılış ve şehir hastanesi temel atma töreninde konuştu: (4)- "Paralel devletmiş, nereden çıktı bu? İşte Milli Güvenlik Siyaset Belgesine girdi. Burada tek devlet var. Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki 'yakalayıp

ŞANLIURFA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Paralel devletmiş, nereden çıktı bu? İşte Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girdi. Burada tek devlet var. Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki 'yakalayıp alacaklar bizi', hemen Amerika'ya, Pensilvanya'ya hareket ediyorlar. Bu mücadele sürecek. Bu can, bu tende oldukça, bu mücadele sürecek. Bu milleti bölenlere, ümmeti parçalamak isteyenlere prim vermeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa'da, toplu açılış ve şehir hastanesi temel atma törenindeki konuşmasında, kendi partisine oy vermiyor diye insanları kurşunlatmanın, evlerini, iş yerlerini, araçlarını yakmanın adının siyaset olamayacağını belirtti.

Bölgeye yol, hava limanı, hizmet getirmek için çalışan iş makinelerini yakanları savunmanın adının da asla siyaset olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Ayın 26'sında Hakkari Havalimanını açacağız. İki sene tehirle. Müteahhitleri tehdit ettiler, iş makinelerini yaktılar, Hakkari Havalimanını maalesef ancak yeni bitiriyoruz" dedi.

Alandakilere Rabia ile hitap etmek istediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim birliğe ihtiyacımız var. Bir, tek millet, bu kavram ne demektir biliyor musunuz? Türküyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abhaz'ıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla, aklınıza ne gelirse. Hepsi bu tek millet kavramının içindedir. İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehidimizin ta kendisidir. Üç, tek vatan. 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Bu vatanda kimse bir operasyon düşünmesin, avucunu yalar. Silahlı kuvvetlerimizle karşılarındayız, tüm emniyet teşkilatıyla karşılarındayız, hepsinden öte tüm milletimizle karşılarındayız. Dört, tek devlet. Paralel devletmiş, nereden çıktı bu? İşte Milli Güvenlik Siyaset Belgesine girdi. Burada tek devlet var. Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki 'yakalayıp alacaklar bizi', hemen Amerika'ya, Pensilvanya'ya hareket ediyorlar. Bu mücadele sürecek. Bu can bu tende oldukça bu mücadele sürecek. Bu milleti bölenlere prim vermeyeceğiz. Bu ümmeti parçalamak isteyenlere prim vermeyeceğiz. Yeter ki biz, Hacı Bektaş-ı Veli'nin o beş ilkesi var ya, ben beşe çıkardım onu. Ne diyor o, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. İşte mesele bu."

-"Sisi'yi cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum"

Mısır'da halkın yüzde 52 oyuyla iş başına gelen Mursi'ye karşı darbe yapıldığına dikkati çeken Erdoğan,  "Bu Sisi onun Milli Savunma bakanıydı. Mursi'nin arkasında da namaza duran biriydi. Darbe yaptı" dedi.

Mursi'nin şimdi de idama mahkum edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben diyorum ki benim indimde Mısır'ın cumhurbaşkanı Mursi'dir. Ben Sisi'yi cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum. Çünkü Mısır halkını yüzde 52'sinin oyu benim için saygındır. Eğer demokrasiye inanıyorsam bunu söylemem gerekir. Ama çift yüzlü olursam o zaman her numara olur. Şu anda AB maalesef soyut konuşuyor, somut konuşmuyor. Açık, net tavır koymuyorlar. İşte biz bu tavrı bekliyoruz. Dünyadan bunu bekliyoruz. Ama er veya geç hak galip gelecektir."

Alandakilere ve tüm millete İbrahim Halilullah bereketi, Hazreti Eyyub sabrı, Hayat El Harrani cömertliği, Hazreti Elyesa hayrı dileyen Erdoğan, katılımcılarla "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini söyledi.

-Açılış töreninden notlar-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Şanlıurfa Şehir Hastanesinin yapılacağı alana video konferans ile canlı bağlantı kurarak, hastanenin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninin ardından Erdoğan, beraberindekilerle yapımı tamamlanan hizmet, eser ve projelerin toplu açılışını "Ya Allah, bismillah" diyerek gerçekleştirdi. 

Törene Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa ve çevre illerin bazı milletvekilleri katıldı.

(Bitti)

 

Kaynak:Haber Kaynağı