Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa'da

Erdoğan, toplu açılış ve şehir hastanesi temel atma töreninde konuştu: (1)- "On iki yıl başbakanlık yaptım, herhalde yapılanları anlatmak hakkım. Çünkü bazıları bundan rahatsız oluyor. YSK'ya başvurarak diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın'. CHP

ŞANLIURFA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, on iki yıl başbakanlık yaptığını ve o dönemde yapılanları vatandaşa anlatmasının hakkı olduğunu belirterek, "Çünkü bazıları bundan rahatsız oluyor. YSK’ya başvurarak diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın'. CHP müracaat ediyor 'Çıkmasın', MHP müracaat ediyor 'Çıkmasın', terör örgütünün beslediği HDP 7 kere müracaat etti 'Çıkmasın'… Ben milletin içinden geldim, milletin tarafıyım, milletin ilk cumhurbaşkanı olarak seçilerek geldim. Dolayısıyla 7 Haziran'da herhalde bunlara bu millet cevabı verecektir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Topçu Meydanı'nda düzenlenen Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin temel atma ile kentte yapımı tamamlanan tesis ve projelerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına, vatandaşları Türkçe, Kürtçe ve Arapça selamlayarak başlayan Erdoğan, "Peygamberler şehri, evliyaların, medeniyetlerin şehri, mert insanlar şehri Şanlıurfa'nın" tüm ilçe ve mahallelerindeki vatandaşlara selam ve saygılarını iletti.

Erdoğan, 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanı seçimlerinde şahsına verilen yüzde 69'luk oy oranı için vatandaşlara ayrıca teşekkür ederek, "Şanlıurfa bizi hiç yalnız bırakmamıştı, 10 Ağustos’ta bu, zirveye taşındı. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi uhuvvetimizi daim kılsın. İnşallah sizlerin bu güvenine, itimadına layık olmaya çalışacağım" dedi.

Bugün Şanlıurfa'da yatırım tutarı 1 katrilyon 811 trilyon lira olan 278 ayrı eserin, kamu ve özel sektör yatırımının resmi açılışını yapacaklarını anlatan Erdoğan, "Hiçbir zaman Şanlıurfa'yı kendi haline bırakmadık. Cumhuriyet tarihinde, 12 yıldır, dönemimizde gördüğü hizmeti Şanlıurfa hiçbir zaman görmedi" diye konuştu.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığının 499 trilyon liralık yatırımını, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik merkezleri, hizmet binası, spor sahalarının, Harran Üniversitesinin 258 trilyon liralık yatırımla 600 yataklı araştırma ve uygulama hastanesini, özel sektör tarafından 50 trilyon liraya tamamlanan bir başka hastane ve çeşitli aile sağlığı merkezlerinin resmi açılışını yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz, diğerleri gibi… Anamuhalefetin başındaki zat ne diyor, '–cek, -cak', bir taraftan da diyor ki 'Bana 4 yıl verin, 4 yılda işsizliği bitireyim’'diyor. Bir taraftan da 'Bu açıkladığım projeyle 20 yıl sonra işsizlik yüzde 5’e düşecek'. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Hesap uzmanı ya... Bu işleri bilmiyor. Ben diyorum ki 'Siyasette bu seçimlerde bir rehavet var'. O da diyor ki 'Cumhurbaşkanı gittiği alanları boş gördüğü için bu ifadeyi kullandı'. Benim muhatabım değil de Şanlıurfa'nın bu meydanını acaba sen hiç böyle gördün mü? Dün Antalya'daydım, acaba Antalya'nın meydanını hiç böyle gördü mü? Hamdolsun bizim milletimizle birbirimize aşkımız var. Biz, bu millete aşığız, biz bu millete sevdalıyız. Hani Muharrem Ertaş ne diyor; 'Aşkınan koşan yorulmaz'. İşte biz yorulmuyoruz."

-Türkiye'nin en büyük müze kompleksi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlurfa'ya 68 trilyon liralık yatırım ve 13 trilyon liralık çevre düzenlemesiyle Türkiye'nin en büyük müze kompleksini kazandırdıklarını dikkati çekerek, bu yatırımın da resmi açılışının bugün yapıldığını söyledi. Öğrencilerden bu müze kompleksini mutlaka gezmelerini isteyen Erdoğan, "Şanlıurfa tarih, peygamberler şehri, evliyalar diyarı. Bu müzenin Şanlurfa’nın tanıtımı ve turizminin gelişmesinde önemli hizmetlere vesile olacağına inanıyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TOKİ, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gibi pek çok kurum ve kuruluşun yatırımlarının da resmi açılışlarının bugün gerçekleştirileceğini ifade eden Erdoğan, Ceylanpınar ilçesindeki tapu sorununu da çıkarılan kanunla çözüme kavuşturulduğunu söyledi. 

"Biz, sorun üretmeye değil, sorun çözmeye geldik. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" diyen Erdoğan, bugün açılışı yapılan hizmet, eser ve yatırımların Şanlıurfa'ya, bölgeye ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istisnalar dışında temel atma törenine katılmadığını ve bugün bir istisnanın yaşanacağını ifade ederek, Şanlıurfa’ya yapılacak şehir hastanesinin temel atma töreninin de gerçekleştirileceğini belirtti.

Erdoğan, "Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır. Dedim ki '30 büyükşehire en az birer şehir hastanesi kuracağız'. İşte Şanlıurfa'ya da bir şehir hastanesi kuruyoruz. Yakından takip ettiğim bu proje kapsamındaki hastaneler artık birer birer inşa edilmeye başlanıyor. Şu ana kadar 17 adet şehir hastanesi inşa edildi. Bugün de Şanlıurfa şehir hastanesinin temelini atarak bunu 18'e çıkartıyoruz" diye konuştu. 

Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin bin 700 yataklı, 6 ihtisas hastanesinde 60 adet ameliyathanesi ve 5 bin 100 araçlık kapalı otoparkıyla inşa edileceğini anlatan Erdoğan, hastanenin 1 katrilyon 151 trilyon lira yatırım bedeline sahip olacağını kaydetti. Yap-işlet-devret modeliyle kente kazandırılacak hastanenin 25 yıl boyunca özel sektör tarafından işletildikten sonra kamuya devredileceğini ifade eden Erdoğan, bu yatırım da Şanlıurfa’ya hayırlı olmasını temenni etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yılda sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaptıkları yatırımları anlatarak, "Bunları niye anlatıyorum? On iki yıl başbakanlık yaptım, herhalde yapılanları anlatmak hakkım. Çünkü bazıları bundan rahatsız oluyor. YSK’ya başvurarak diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın'. CHP müracaat ediyor 'Çıkmasın', MHP müracaat ediyor 'Çıkmasın', terör örgütünün beslediği HDP 7 kere müracaat etti 'Çıkmasın'… Ben milletin içinden geldim, milletin tarafıyım, milletin ilk cumhurbaşkanı olarak seçilerek geldim. Dolayısıyla 7 Haziran’da herhalde bunlara bu millet cevabı verecektir. Buna hazır mıyız? Türküyle, Arabıyla, Zazasıyla ne varsa hep beraber buna cevabı vereceğiz değil mi?" ifadelerini kullandı. 

Sorulara vatandaşların "evet" cevabı vermesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maşallah" dedi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yapılan yatırımların toplam bedelinin 260 milyar lira olduğunun bunun 24 milyar lirasının Şanlıurfa'ya yönelik olduğunu bildiren Erdoğan, şehrin her yıl ortalama 2 milyar lira yatırım aldığını ifade etti.

Vatandaşlara, "7 Haziran'da hizmete mi oyunuzu vereceksiniz yoksa tehditlere mi?" diye soran Erdoğan, "Biz size hizmetkar olmaya geldik" diye konuştu. 

Erdoğan, bölgede inşa edilen 60 bin dersliğin 11 bin 500'ünün Şanlıurfa'da olduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Şanlıurfa'ya böyle bir sevda ile böyle bir aşkla bağlıyız. Kardeşlerim biz sizler için milletimiz için böyle bir aşkla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.    

GAP'ın "en önemli projesi, bölgenin asırlık hayali" Suruç Tüneli'ni kendilerinin bitirdiğini anımsatan Erdoğan, Atatürk Barajı'nın sularının Suruç ovasındaki 951 bin dönem araziyi sulamaya başladığını ve kuraklığın olmadığını kaydetti. Erdoğan, bölge insanının artık çalışmak için Akdeniz'e, Çukurova'ya gitmeyeceğini, aksine oradan bölgeye gelineceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002 yılında Şanlıurfa'da sadece 29 kilometre bölünmüş yol olmasına karşın bunun üzerine 521 kilometre yol yaptıklarını vurguladı. 

Erdoğan, Şanlıurfa'nın artık modern bir şehir olduğunu, daha da iyi olacağını söyledi. Erdoğan, "insanların en hayırlısı, insanlara en çok faydalı olanıdır" ilkesiyle çalıştıklarını vurguladı ve Şanlıurfa'yı hızlı trenle Adana, Ankara ve İstanbul'a bağlayacak projenin çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Şanlıurfa'daki yerel hizmetlerin iyi gittiğini gördüğünü anlatan Erdoğan, gelecek dönemde de şehrin daha çok yatırım ve hizmetle, tarım, ticaret ve kültür gibi her alanda Türkiye'nin gururu olacağını kaydetti.

"Kurtuluş Savaşı'nda Urfa, kahramanlığı ile yiğitliği ile Şanlı unvanını almıştı, şimdi de gelişmişliği, kalkınmışlığı, üretimiyle, istihdamıyla, bu unvana yeni bir anlam katacaktır. Bunun için Şanlıurfa'nın yeni Türkiye'nin inşasına güçlü bir destek vermesi gerekiyor" diyen Erdoğan, vatandaşlara "Şanlıurfa yeni Türkiye'ye destek veriyor mu? Şanlıurfa yeni Anayasa'yı istiyor mu? Şanlıurfa başkanlık sistemini istiyor mu?" diye sordu. 

Erdoğan bunu engellemek ve yeni Türkiye'yi istemeyenler bulunduğunu vurgulayarak, "Eski Türkiye'de Şanlıurfa'nın havalimanı yoktu. Eski Türkiye'de bu güzelim yollar yoktu ama yeni Türkiye'de bunlar var" dedi. 

(Sürecek)

Kaynak:Haber Kaynağı