Cumhurbaşkanı Erdoğan müezzinlik yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan müezzinlik yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali'de annesi Tenzile Hanım'ın adını taşıyan caminin açılışını yapıp kılınan öğlen namazında cemaate müezzinlik yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Mogadişu Havalimanı'nda resmi karşılama töreni düzenlendi. Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un tören alanında yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı.

Daha sonra açılışın yapılacağı yeni terminal binasına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasına "Mogadişu Havalimanı'nın bu muhteşem terminal binasının açılışında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diyerek başladı.

Terminal binasının, birçok sıkıntı çekmiş Somali halkına hayırlar getirmesini temenni eden Erdoğan, binanın yapımını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu'na da teşekkürlerini iletti.

Müezzinleri Erdoğan oldu

Erdoğan hastanenin ardından TOKİ tarafından Somali'de inşaa edilen ve annesi Tenzile Erdoğan'ın adının verildiği caminin de açılışını da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra kılınan öğlen namazında cemaate müezzinlik yaptı. Aynı anda 2 bin 300 kişinin namaz kılabileceği Tenzile Erdoğan Camii'nde derslikler ve sosyal eğitim alanları da yer alıyor.

 

 

Etiketler :