Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hitap etti

Erdoğan: (3)- "Bu topraklarda kendi milletinin üzerine tankla, uçakla ve helikopterle saldıracak alçaklar asla yetişmez. Bunların hepsi uzun yıllar boyunca sinsi bir planın parçası olarak, özel olarak yetiştirilmiş, eğitilmiş ve beyinleri iğfal edilmiş ma

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu topraklarda kendi milletinin üzerine tankla, uçakla ve helikopterle saldıracak alçaklar asla yetişmez. Bunların hepsi uzun yıllar boyunca sinsi bir planın parçası olarak, özel olarak yetiştirilmiş, eğitilmiş ve beyinleri iğfal edilmiş mankurtlardır." dedi.

Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili olarak yayımladığı video mesajla millete hitabında, darbe teşebbüsüne karşı çıkan komutanlara ve baskılara rağmen ihanete ortak olmayan askerlere teşekkür etti.

Milletin ordusunun mensubu olduğunu gösteren tüm subay ve askerlere şükranlarını sunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu süreçte gerek bizzat arayarak gerek mesaj göndererek gerekse medyaya açıklama yaparak Türkiye'deki meşru yönetime destek veren ülkelere, devlet ve hükümet başkanlarına, dost ve kardeş toplumlara da teşekkürlerimi ifade ediyorum. Her gecenin nihayetinde bir sabahı, her zorluğun sonunda bir kolaylık olduğu gibi, bu tür acı hadiselerin ardından yeni imkanlar ortaya çıkar. Milet olarak Anadolu coğrafyasındaki bin yıllık varlığımız boyunca bu tür sayısız tehditle, saldırıyla, teşebbüsle karşı karşıya kaldık. Yüz yıl önce 'Artık ayağa kalkamaz' dedikleri milletimizin Çanakkale'deki, Kut'ül Amare'deki şahlanışından aldığımız güçle İstiklal Harbimizi verdik ve başarıya ulaştırdık."

Erdoğan, cumhuriyet tarihi boyunca ülke ve millete yönelik saldırıların, tuzakların ve ihanetlerin durmadığını ifade ederek, Türkiye'nin, hamle yapacağı dönemlerde darbe, cunta ve siyasi krizlerle önünün kesildiğini söyledi.

Türkiye'nin geçen 14 yılda istikrar ve güvene kavuştuğunu vurgulayan Erdoğan, her alanda yeni bir şahlanış dönemi yaşandığını kaydetti.

Erdoğan, sesi gür çıkan Türkiye'nin birilerini rahatsız ettiğini dile getirerek, Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütlerinin proje ürünü olduğunu anlattı.

Bu örgütlerin belli amaçlarla milletin üstüne salındığına dikkati çeken Erdoğan, şunları belirtti:

"Bu topraklarda kendi milletinin üzerine tankla, uçakla ve helikopterle saldıracak alçaklar asla yetişmez. Bunların hepsi uzun yıllar boyunca sinsi bir planın parçası olarak, özel olarak yetiştirilmiş, eğitilmiş ve beyinleri iğfal edilmiş mankurtlardır. Gözleri olup görmeyen, kulakları olup duymayan, dilleri olup konuşmayan bu insanlara ne anlatsanız boş. Biz, 3 yıldır bu kesime gittikleri yolun yanlışlığı, arkalarına takıldıkları elebaşlarının ihanetlerini izah etmeye çalışıyoruz. Tıpkı diğer terör örgütlerine sempati duyan vatandaşlarımız gibi, bunların da gözlerini açıp gerçekleri görmeleri, kulaklarını açıp hakikatleri duymaları, dillerini çözüp doğruyu ikrar etmeleri için sabırlı ve sağduyulu bir çaba içinde olduk."

Erdoğan, FETÖ ve diğer terör örgütlerini destekleyenlere bundan sonra en küçük müsamaha ve merhamet gösterilmeyeceğini vurguladı.

Tüm terör örgütleri ve yapılarına karşı amansız mücadele yürütüleceğine işaret eden Erdoğan, "Türkiye, devleti ve milletiyle her zaman ifade ettiğim 4 temel sütuna sıkı sıkıya sarılma iradesini 15 Temmuz darbe girişimine karşı şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymuştur." dedi.

Erdoğan, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet vurgusu yaptığı konuşmasında, Paralel Devlet Yapılanması'nın belli hedefler koyduğunu söyledi.

- "Hep birlikte Türkiye olacağız"

Silahlı Kuvvetler, emniyet teşkilatı, Milli İstihbarat ve bütün bakanlıkların FETÖ üyelerinden temizleneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

"Çünkü bu ilkeler etrafında bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, her birlikte Türkiye olacağız. Önümüzde başka bir yol, başka bir alternatif, başka bir seçenek yok. Türkiye'nin demokrasiden, hukuk devletinden, temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğu bir sistemden başka alternatifi yoktur, gidecek başka yolu yoktur. Açık konuşuyorum, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini güçlü tutan bir Türkiye'de huzurun, istikrarın, kalkınmanın önünde hiçbir engel olamaz. Geçmişte millete rağmen milleti idare etme anlayışının bedelini çok ağır şekilde ödedik. Artık kimsenin hangi söylemle, hangi amaçla olursa olsun, milletimize bedel ödetmeye hakkı yoktur.

Türkiye'nin sadece büyümeye, güçlenmeye, kalkınmaya, refahını arttırmaya, savunmasını tahkim etmeye, eğitimini, sağlığını, adalet sistemini, altyapısını güçlendirmeye ihtiyacı vardır."

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin doğrudan milletin oyuyla iş başına gelmiş ilk cumhurbaşkanı olarak tek amacının istenen Türkiye'yi inşa etmek olduğunu kaydeden Erdoğan, Meclisle, hükümetle, siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve Türkiye'ye destek olan herkesle ülkeyi 2023 hedeflerine yaklaştırma kararlılığıyla yola devam edeceklerini anlattı.

Erdoğan, "Ekonomide tüm göstergeler bir süredir yaşanan durgunluğun geride kalmaya başladığını gösteriyor." diyerek, şöyle konuştu:

"Büyük projelerimizi birer birer tamamlıyor, yenileri için adımlarımızı atmaya başlıyoruz. İşte önümüzde 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yapacağız ve ardından 26 Aralık'ta Avrasya Tüneli'nin, boğazın altından otomobillerin gidip geldiği o tünelin açılışını yapacağız. Bu arada, bir taraftan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki inşallah hızlı trenimizin ihalesi, diğer taraftan hamdolsun, Çanakkale geçiş köprüsünün ihale hazırlıkları, diğer taraftan da Kanal İstanbul Projemizin ihale hazırlıkları... Bunlar da hızla devam edecek."

Türkiye'nin değişik bölgelerindeki dev projelerin hızla ilerlediğine dikkati çeken Erdoğan, çevre ülkelerle yaşadıkları sorunları da bir taraftan geride bıraktıklarını, geride bırakacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeniden güçlü ilişkiler kurma yolunda önemli adımlar attık, atmayı sürdürüyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin sebeplerinden birinin de bu tablo olduğundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ekonominin tüm kurumlarından, tüm aktörlerinden, tüm milletimden rica ediyorum, paralel ihanet çetesinin, başarısız darbe girişiminin olumlu tabloyu bozmasına kesinlikle izin vermeyelim. Bölgesindeki ve tüm dünyadaki mağdurların ve mazlumların ümidi Türkiye'nin dimdik ayakta durması, bununla kalmayıp sürekli güçlenmesi, 79 milyon vatandaşımızla yüzlerce milyon insanın beklentisidir.

Bu kardeşlerimizi boynu bükük, kalbi kırık bırakamayız. Ellerini ovuşturarak Türkiye'nin sıkıntıya düşmesini, çökmesini, pes etmesini bekleyenleri bugüne kadar sevindirmedik, yarın da sevindirmeyeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim, bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun, muhafaza etsin, tekrar tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza Allah'tan şifalar temenni ediyorum. İnşallah birliğimiz daim olsun. Sağlıcakla kalın."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :