Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Konya'da

Erdoğan, toplu açılış töreninde halka hitap etti: (3)- "(Fırat Kalkanı Harekatı) Bu milletin güvenlik güçlerini herkes bilecek. Kimdir bilecek? Koalisyon güçleri şu anda bizimle beraber hareket ediyor, eyvallah. Koalisyon güçleri neden PYD ile neden YPG i

KONYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin, "Bu milletin güvenlik güçlerini herkes bilecek. Kimdir bilecek? Koalisyon güçleri şu anda bizimle beraber hareket ediyor, eyvallah. Koalisyon güçleri neden PYD ile neden YPG ile hareket ediyor, işte bunu anlamakta zorlanıyoruz. Bu koalisyon güçlerinin hemen hemen tamamına yakını bizimle dost. 63 ülke var koalisyon güçlerinin içinde. Hele hele NATO ülkeleri var ki bunların stratejik ortağı biziz. Bunların bir terör örgütüyle beraber olmasını anlayamıyoruz. Şu anda teröristleri eğitenleri anlamakta zorlanıyoruz." dedi.

Erdoğan, Kılıçarslan Şehir Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 2013'e gelindiğinde önce Gezi olayları arkasından MİT tırlarının durdurulması ile herşeyin yerli yerine oturmaya başladığını belirterek, "2014 Mart'ında yapılan mahalli seçimler, aynı yılın ağustosunda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 2015 yılının Haziran ve Kasım'ında yaşadığımız genel seçimler bu mücadelenin birer aşamasıydı. 2015 Haziran'ında yapılan seçimlerin hemen ardından ortaya çıkan belirsizlik döneminde, kimlerin nasıl pozisyon aldığını üslupların, tarzların nasıl değiştiğini hatırlıyorsunuz. Bölücü örgütün makul, mantıklı hiçbir izahı olmayan bir şekilde çukur hendek eylemleri ile ülkemize nasıl saldırdığını unutmadık." ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da 15 yaşındaki Yasin Börü'nün et dağıtmaya giderken üçüncü kattan atılarak şehit edildiğinin de unutulmadığını ifade eden Erdoğan, Türkiye'de kanlı eylemlere başlayan DEAŞ'ın da bu eylemlere katıldığını söyledi.

Gaziantep'te 14 yaşındaki bir çocuğun Arjantinli futbolcu Messi formasının giydirilerek, canlı bomba olarak kullanıldığı kına töreninde 56 kişinin şehit edildiğini hatırlatan Erdoğan, o operasyonun sahibinin de DEAŞ olduğunu ve o güne kadar sabrettiklerini sonunda ılımlı muhaliflerle Cerablus'a girdiklerini aktardı.

Cerablus'ta halkın yerleşmeye başladığını anlatan Erdoğan, devamında Rai'ye girildiğini ve Güneydoğu'ya doğru ilerlediklerini kaydetti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu miletin güvenlik güçlerini herkes bilecek. Koalisyon güçleri şu anda bizimle birlikte hareket ediyor. Koalisyon güçleri niçin PYD ile hareket ediyor? Niçin YPG ile hareket ediyor? İşte bunu anlamakta zorlanıyoruz. Bu koalisyon güçlerinin hemen hemen tamamına yakını bizimle dost 63 ülke var koalisyon güçlerinin içinde. NATO ülkeleri var ki bunların stratejik ortağı biziz. Bunların bir terör örgütüyle beraber olmasını anlayamıyoruz. Şu anda teröristleri eğitenleri anlamakta zorlanıyoruz. İşte bugün Konya'dan da sesleniyorum. Koalisyon güçlerinin içinde yer alanlar lütfen daha önce ifade ettiğimiz gibi siz DEAŞ'la mücadeleyi PYD ile YPG ile değil gelin 63 ülke sıradan değil, 63 ülkeden bahsediyorum. Eğer 63 ülke bu DEAŞ'ı halledemiyorsa yöneticiler olarak biz bu işi bırakalım. Kimmiş PYD, kimmiş YPG şu hale bakın. Ama oyun başka burada bir tuzak var, tuzak başka. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Biz bu oyuna ne Suriye'de, ne Irak'ta prim vermeyeceğiz. Siz bu yetkiyi verdiğiniz sürece biz bunlara prim vermeyeceğiz. Sonuna kadar üzerine gideceğiz."

Amerika'da seçim kampanyaları sırasında PYD ve YPG'ye silah desteği verilmeye devam edileceği yönündeki açıklamalar yapıldığını belirten Erdoğan, "Yazıklar olsun, yazıklar olsun. Senin NATO'da ortağın YPG mi? NATO'daki ortağın Türkiye mi? Eğer Türkiye ise bizimle masaya oturacaksın. Adımı da bizimle beraber atacaksın. DEAŞ ile mücadele ise sizin hedefiniz terör örgütleri ile mücadele burada bizimle iş birliği yapıp gereğini yapacaksınız." dedi.

Erdoğan, bu konuda çok ciddi bir mücadele yürütüldüğünün altını çizerek, "Açık konuşmak lazım, biz her terör örgütünden her türlü ihaneti alçaklığı, kahpeliği bekliyoruz. Ona göre hazırlığımızı da yapmaya çalışıyoruz. FETÖ'nün de her yerdeki elemanları gibi Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları aracılığıyla belli bir takım girişimlerde bulunabileceğini elbette tahmin ediyorduk ama devletin uçaklarını, helikopterlerini, tanklarını, gasp ederek milletin üzerine yürümeleri bizim tahminlerimizin ötesinde bir durum olarak ortaya çıkmıştır." değerlendirmesini yaptı.

- "Birkaç hafta içinde yeni uygulamaları göreceksiniz"

"15 Temmuz darbe girişiminin, iradesini bir şarlatana teslim etmiş olanların yapabilecekleri bir ihanet" olduğunu ifade eden Erdoğan, "Allah bizlere akıl verdi. Allah bizlere irade verdi. Rabbim kerim kitabımızda birçok yerde ne buyuruyor? 'Akıl edenler için ayetlerimizde büyük hikmetler vardır. Düşünenler için ayetlerimizde büyük hikmetler vardır.' Soruyor, Akıl etmez misiniz? Hiç düşünmez misiniz? Şu anda ben Konya'da onbinlerce kardeşimizi akıl edenler olarak görüyorum. O düşünenler olarak görüyorum. Sizin bu kararlılığınızla geleceğe yürüyoruz." diye konuştu.

"Bu yapının içinde olanlardan 15 Temmuz'dan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan pek az kişi olduğunu görüyoruz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ne diyordum ben meydanlarda, 'Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet.' Aynen böyle oldu mu? Oldu. Ama bir şey daha diyordum, neydi o? 'İnlerine gireceğiz.' Girdik mi? Ama daha bitmedi, daha devam ediyoruz. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Bu yeni uygulamaların adımlarını da atacağız, fazla sürmez. Şöyle birkaç hafta içerisinde bunları da göreceksiniz. Eğer bu milletin evladı olduklarını kabul ediyorlarsa gereğini yapacaklar. Eğer bu milletin evladı değillerse gereğini biz yapacağız."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :